PC

Tražili 12 hiljada, sakupili pola miliona dolara na Kickstarteru zbog srećnih okolnosti

Kickstarter i dalje važi za najbolje mesto gde mali i nezavisni studiji mogu da prikažu svoj projekat zainteresovanim igračima i sakupe sredstva koja će im pomoći da rade na svom projektu i pokrenu priču dovoljno da mogu da zapravo na kraju i donesu tu igru.

Naravno, ne uspeju uvek sve kampanje, nekada autori ne uspeju da dovoljno izreklamiraju svoj projekat ili ne budu dovoljno ubedljivi da privuku fanove, a ponekada igra jednostavno nije baš dobra i ni ne zaslužuje da bude finansirana.

Međutim, ponekada se dese slučajevi i kao ovaj o kome pišemo danas. Početkom septembra, studio Beawesome Games je pokrenuo kampanju za njihovu igru Day of Dragons, za koju su tražili skromnih 12 000 dolara. Prvih par dana su prikupili par hiljada, očekivano, ali je onda “šou” krenuo 7. septembra.

Mobilna igra Harry Potter: Wizards Unite je tog 7. pokrenula event u igri koji se zove upravo kao i ova igra, Day of Dragons, i kada guglate tu frazu, prvi rezultat ne bude Hari Poter igra, već upravo kickstarter kampanja za Day of Dragons, zahvaljujući dobroj SEO optimizaciji.

Rezultat ovoga je da je na kraju kampanje, umesto traženih 12000, igra prikupila neverovatnih 534 000 dolara, a autori nisu okačili čak ni jedan video o igri, dakle praktično nikakav materijal.

Deluje poprilično sumnjivo, i ne bi nas čudilo da je u pitanju pažljivo osmišljena prevara, ali nam na kraju ostaje da vidimo. Ukoliko vas interesuje da vidite ovu igru, pogledajte njenu Kickstarter stranicu.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top