Vesti

Donkey Kong šampion, Bili MIčel, podneo tužbu protiv Twin Galaxies zbog oduzimanja rekorda

Saga o rekordima u Donkey Kong igrama se nastavlja, pošto je bivši “šampion” Bili Mičel sada podneo tužbu zbog oduzetih dostignuća, sa navodnim optužbama za upotrebu nedozvoljenih sredstava.

Twin Galaxies, organizacija koja se bavi beleženjem svetskih rekorda u video igrama, je još 2018. godine Mičelu oduzela priznanja o postignutim rekordima(ukupno 25), pošto je nakon detaljne istrage otkriveno da je u postavljanju istih korišćena modifikovana konzola.

Bili Mičel je prva osoba u istoriji koja je dostigla preko milion poena u igri Donkey Kong, a ujedno je postavio i rekord u kultnom Pek-Menu, koje je dosta dugo držao pre oduzimanja rekorda.

Ovaj rekorder koji nosi titulu King of Kong, neće tek tako dopustiti da mu se titula oduzme, zbog čega je pokrenuta tužba protiv Twin Galaxies zbog lažnih tvrdnji koje su oštetile Mičelov ugled i reputaciju. On i dalje tvrdi da su rekordi validni i da su postavljeni pred svedocima, čiji su potpisi o legitimnosti prikupljeni u susret podnošenju tužbe.

Prema portalu ArtTechnica, Mičelovi advokati tvrde da je potez oduzimanja rekorda načinjen čisto radi sakupljanja popularnosti na račun slave ovog rekordera koji je bio zvezda brojnih dokumentaraca o video igrama. Sada su prikupljeni svi argumenti tužbe koji će početkom jula biti otkriveni na sudu, nakon čega će biti odlučeno da li će rekordi i titule biti vraćene ili je ipak detaljna dvomesečna istraga koju je sproveo Twin Galaxies dala tačne rezultate o varanju na modifikovanoj konzoli.

U zavisnosti od uspeha na sudu, tužba će se verovatno proširiti i na organizaciju iza Guiness World Records, koja Twin Galaxies priznaje kao punopravnog člana sa pružanjem doprinosa u vidu rekordnih dostignuća u video igrama.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top