PC

Kraj ekskluzivnosti? Playstation Studios će ove godine izdati igru i za Xbox konzole

FOTO: Playstation Studios

Izdavački brend kompanije Sony, Playstation Studios, koji se prvenstveno bavi izradom i izdavanjem igara za Playstation konzole, u 2021. godini će po prvi put izdati igru i za Xbox konzole.

Playstation će dugogodišnji bejzbol serijal igara, MLB The Show 21 doneti pred igrače na Xbox One i Xbox Series X i S konzolama. Prvenstveno se radilo o glasinama, pošto je omot igre procureo na Instagramu, a sada je stigla i zvanična objava.

Na omotu igre će pored Playstation Studios logoa stojati i Xbox logo. Ovo je prvi put da će Playstation Studios brend izdati igru za rivalsku konzolu, ali nije prvi put da vidimo inače Playstation ekskluzivne igre na drugim platformama, pošto je Horizon Zero Dawn prošlog avgusta izdat za PC.

Bejzbol je prilično popularan sport u Sjedinjenim Državama, tržištu na kojem postoji najviše Xbox korisnika, a moguće je i da Sony na ovaj način testira teren radi kreiranja buduće politike prodaje igara. Japanska kompanija je već objavila da ima u planu da više Playstation ekskluziva donese na PC, a to se verovatno odnosi i na Xbox i Switch konzole.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top