PC

Warner Bros Games uspeo da patentira Nemesis Sistem

Kreatori Middle-earth: Shadow of Mordor i Shadow of War nastavka uspeli su nakon nekoliko pokušaja da patentiraju mehaniku po kojoj je franšiza i poznata Nemesis Sistem. Američka agencija za patente objavila je da će od 23. februara ove godine odobrenje stupiti na snagu a WB ima opciju da zadrži patent sve do 2035. godine ako redovno budu ispunjivali finansijkse obaveze.

Ukratko, patent pokriva sistem koji stvara različite NPC-jeve koji postoje u nekoj hijerarhiji i interaktuju sa igračem i sećaju se njihovih akcija, kao i mogućnost da im se menja izgled i ponašanje od strane igrača. Njihova pozicija u hijararhiji i promene utiču i na druge NPC-jeve i ovo bi trebalo da buda neka vrsta ‘’skraćene’’ verzije. Worner Bros. još od 2015. pokušava da patentira sistem ali su morali nekoliko puta da ga prepravljaju i ponovo šalju na razmatranje.

Zanimljivo je šta će se desiti sa igrama koje izađu do 23. februara i koriste ovaj sistem? Internet nije baš oduševljeno dočekao vesti i već par dana se vodi javna rasprava da li je ovo samo još jedan sramotan potez ili će od sada i ovo postati deo gejming biznisa. Koliki će uticaj ovo imati na industriju u budućnosti?

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top