PlayStation 4

Sony nije zabrinut zbog pada pretplatnika u PS Plus

Sony je rekao da nije zabrinut zbog nedavnog pada broja PlayStation Plus pretplatnika i tvrdi da ima „velika očekivanja“ za predstojeću rekonstrukciju planiranu za leto.

U finansijskim rezultatima kompanije za fiskalnu 2021. godinu, Sony je prijavio ukupan broj pretplatnika PS Plus od 47,4 miliona tokom marta 2022, što je za 0,6 miliona manje u odnosu na prethodni kvartal (decembar 2021.) i za 0,2 miliona na godišnjem nivou.

Čini se da ovo predstavlja tek drugi put u osam godina da je broj pretplatnika na PlayStation Plus opao između kvartala, pri čemu je prvi pad takođe zabeležen tokom finansijske godine kompanije 2021, u prvom kvartalu.

Sony je takođe zabeležio blagi pad mesečno aktivnih korisnika u martu 2022. na 106 miliona, što je za 5 miliona manje u odnosu na prethodni kvartal i 3 miliona na godišnjem nivou.

Sony kaže da su njegovi mesečni aktivni korisnici procenjeni ukupan broj jedinstvenih naloga koji su igrali igrice ili koristili usluge na PlaiStation Network-u tokom poslednjeg meseca kvartala.

Razlog za nedostatak zabrinutosti proizilazi iz toga što se uskoro približava pokretanje osveženog Playstation Plus servisa, sa podeljenim stepenima pretplate i pojačanom ponudom igara, uz ostale pogodnsti. Za ovo se veruje da će pojačati priliv Playstation igrača.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required
Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top