PC

Devil May Cry 5 prodat u preko 6 miliona primeraka

Franšiza Devil May Cry je klasik među igrama, međutim istorijski je donosila prihode za izdavača Capcom. Imajući to u vidu, najnovija igra, Devil May Cry 5, takođe je daleko najuspešnija – zvanično prodata u preko 6 miliona primeraka.

Objavljujući na Twitteru, zvanični nalog Devil May Cry je rekao „#DevilMayCry 5 je prodat u više od 6 miliona primeraka širom sveta! Hvala svim SSStylish fanovima na podršci!“

Devil May Cry 5 je prvi put objavljen u martu 2019. godine, prodavši 2 miliona primeraka u prve dve nedelje igre na tržištu – impresivno dostignuće za franšizu. Od tada, naslov je nastavio da se konstantno prodaje, dodatno podstaknut Specijalnim izdanjem igre napravljenim za PS5 i Xbox Series X|S.

6 miliona prodatih jedinica čini Devil May Cry 5 ubedljivo najprodavanijim u franšizi, dok je Devil May Cry 4 iz 2008. drugi najbolji sa samo 3 miliona prodatih primeraka. Imajući to u vidu, DMC je daleko od Capcomove najpopularnije franšize, sa serijom koja je ukupno prodata u oko 26 miliona jedinica – 100 miliona kopija manje od Resident Evil-a.

Serija Devil May Cry se učvrstila kao klasik u video igrama, i iako njen kvalitet nije uvek bio usklađen sa prodajom, Devil May Cry 5 je izgleda prekretnica za franšizu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required


Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top