Domaća Scena

Bliže se regionalne Dota 2 kvalifikacije za svetski IeSF šampionat – naša reprezentacija kreće u akciju 20. juna!

level-up-dota2-iesf2023-1

Posle regionalnih kvalifikacija za muški i ženski CS:GO, došlo je vreme i da naša Dota 2 reprezentacija uskoči u trku za ovogodišnji svetski IeSF šampionat!

Srpski Savez Elektronskih Sportova i Esportova (SESE) je u februaru organizovao nacionalne Dota 2 kvalifikacije, gde su se takmičili dobro poznati veterani lokalne scene. Svi ovi igrači se takmiče na najvišem profesionalnom nivou, što su nam demonstrirali i u nekim internacionalnim ekipama. Na ovogodišnjim kvalifikacijama je trijumfovao Level UP, koji će sledeće nedelje nastaviti svoj put ka svetskom IeSF prvenstvu.

Evropske Dota 2 kvalifikacije će se odigrati od 17. do 23. juna. Srpska Dota 2 reprezentacija će se takmičiti iz grupe A (EU B) sa reprezentacijama Bosne i Hercegovine i Albanije.

Ovako izgleda raspored mečeva grupne faze za našu reprezentaciju:

  • Srbija vs. Bosna i Hercegovina – 20.06. u 16:00
  • Srbija vs. Albanija – 20.06. u 19:30

Samo jedna ekipa iz svake grupe će se plasirati u plejof, to jest polufinale. Na kraju kvalifikacija, ukupno 4 Dota 2 ekipa iz cele Evrope će se plasirati za svetsko prvenstvo.

Za Level UP nastupaju:

  1. Neven ”Kounz” Čobanov
  2. Duško ”BoraNija” Boranijašević
  3. Nikola ”Nikolica” Mihajlović
  4. Milan ”MiLAN” Kozomara
  5. Viktor ”Buktop” Knežević

Ovogodišnji Svetski Esports Šampionat u organizaciji Međunarodne Esports Federacije (IeSF) će se održati u Rumuniji, u gradu Jašiju od 24. avgusta do 4. septembra, gde će se najbolji esportisti sveta takmičiti za impozantnu novčanu nagradu od pola miliona dolara.

Kao i svake godine, SESE je organizovao sve nacionalne kvalifikacije za srpske esportiste, nakon kojih je odabrao predstavnike u igrama CS:GO (muška i ženska ekipa), Dota 2, eFootball 2023, Tekken 7 i PUBG MOBILE.

Naši eFootball 2023 i Tekken 7 predstavnici su već osigurali direktan plasman za svetsko prvenstvo, tako da neće morati da prolaze kroz regionalne kvalifikacije.

Naknadno ćemo vas obavestiti o terminima plejof faze kvalifikacija, kao i o strimu na kome možete navijati za našu Dota 2 reprezentaciju!

Za informacije o preostalim reprezentacijama, posetite ovaj link. Sve aktuelne informacije o IeSF šampionatu, ali i ostalim turnirima pratite na sajtu RUR i SESE, kao i na FB i Instagram stranici SESE Saveza.

Izvor: RUR

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required


Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top