Vesti

Electronic Arts ušao u restruktuiranje, deli se na dve organizacije

Izdavačka kuća Electronic Arts je saopštila da će svoje studije podeliti na dve organizacije – EA Entertainment i EA Sports.

EA Entertainment će obuhvatati igre koje izdavač poseduje ili ima licencu za njih, a na čelu te organizacije će biti Laura Miele, koja je postavljena za predsednicu EA Entertainment, Technology & Central Development. Vince Zampella, suosnivač Respawn-a, će rukovoditi EA studijima koji su zaduženi za igre Apex Legends, Star Wars i Battlefield. Samantha Ryan će biti na čelu divizije koja se bavi singlplejer igrama sa velikim budžetom, dok će Jeff Karp i dalje voditi odeljenje za mobilne igre.

EA Sports će ostati pod vođstvom Cam Webera, koji je imenovan za predsednika organizacije koja se bavi sportskim i trkačkim igrama kompanije.

Planove o restrukturiranju je u utorak saopštio Andrew Wilson, izvršni direktor EA-a, u poruci koju je uputio zaposlenima kompanije.

“Ovaj korak će omogućiti našim vođama studija da imaju veću kreativnu slobodu i finansijsku odgovornost kako bi brže i bolje odlučivali o razvoju i strategijama plasiranja igara na tržište”, rekao je on.

“Ovo će ubrzati naše poslovanje, podstaknuti rast i doneti dugoročnu korist našim ljudima, našim igračima i našim zajednicama.”

EA je u martu najavio da namerava da otpusti 6% svojih radnika kao deo plana restrukturiranja koji će kompaniju koštati do 200 miliona dolara.

Ti troškovi uključuju “oko 65 miliona do 70 miliona dolara zbog umanjenja vrednosti intelektualne svojine, oko 55 miliona do 65 miliona dolara zbog otpremnina i troškova zaposlenih, oko 45 miliona do 55 miliona dolara zbog smanjenja kancelarijskog prostora i oko 5 miliona do 10 miliona dolara drugih troškova, kao što su raskidi ugovora.”

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required
Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top