PC

Nixxes radi na velikom broju Playstation remastera

FOTO: Sony

Još 2021. godine PlayStation je kupio Nixxes, specijaliste za portovanje igara na PC. Od tada je tim pomogao da se nekoliko PlayStation ekskluzivnih naslova prebaci na PC. Zanimljivo je da, prema studiju, sada rade “sve više i više” na remasterovanju starijih naslova pored nastavka portovanja igara na PC.

Sony je objavio niz “profila studija” za svoje first-party PlayStation timove. Nakon profila Firesprite i Valkyrie Entertainment, sada su objavili video o Nixxes. To je “vodeći holandski studio sa više od 20 godina iskustva u razvoju igara i optimizaciji.”

Kao što je pomenuto, Nixxes su najpoznatiji po svom radu na objavljivanju PC verzija mnogih igara. Već su pomogli sa Horizon Zero Dawn, Spider-Man, Miles Morales i nadolazećim Ratchet & Clank: Rift Apart.

Zanimljivo je da je Coen Frauenfelder – glavni inženjer u Nixxes – na samom početku profila studija rekao: “Pružamo visokokvalitetne PC verzije za PlayStation Studios i sve više radimo na stvaranju remastera. Ne stvaramo potpuno nove igre, već se fokusiramo na specijalizaciju u tim specifičnim oblastima.”

Sa Bluepoint Games koji se prebacuje na stvaranje originalnijeg sadržaja, ohrabrujuće je videti da Sony ima tim posvećen održavanju svog starijeg portfolija naslova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top