PC

Uvodni citat u Alan Wake igri kupljen za samo 1 dolar od Stivena Kinga

FOTO: Remedy Entertainment

Stiven King, poznati pisac, prodao je prava za korišćenje jednog od svojih citata u uvodu igre Alan Wake za samo $1, prema izdavaču Remedy.

Sam Lake je rekao za Eurogamer da je “očajnički želeo” da započne igru citatom od Kinga, čiji rad je imao veliki uticaj na prvu igru.

“Kada sam stvarao originalni Alan Wake, stvarno sam očajnički želeo citat od njega da ga započnem”, rekao je Lake. “Koliko mi je poznato, on je tražio samo $1 da bismo dobili prava da ga koristimo. To je bilo veoma velikodušno od njega.”

Citirani citat glasi: “Stiven King je jednom napisao: ‘Noćne more postoje van logike i malo zabave ima u objašnjenjima; one su suprotne poeziji straha.’

“U horor priči, žrtva stalno pita zašto – ali nema objašnjenja i ne bi trebalo da ga bude. Neodgovorena misterija je ono što ostaje sa nama najduže i to je ono čega ćemo se sećati na kraju.”

Ovaj citat potiče iz članka Entertainment Weekly-a iz 2008. godine pod nazivom “Zašto Holivud ne može da radi horor”, u kojem je King izrazio svoje nezadovoljstvo zbog nesposobnosti velikih studija da razviju horor filmove za široku publiku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top