Vesti

Rockstar Games možda radi na VR verziji GTA 5 ili čak GTA 6

Prema cv-u jednog glumca koji daje glasove, Rockstar Games možda radi na još jednoj VR igri. Glumac Michael Ursu navodi “Nepoznatu Rockstar igru” kao jedan od VR projekata na kojima je radio, što je izazvalo spekulacije da bi klasik Rockstar igre mogao dobiti VR verziju.

Neki čak idu toliko daleko da tvrde da bi ovo moglo biti ažuriranje dugo očekivanog Grand Theft Auto 6. To bi verovatno značilo da Rockstar preduzima neviđen korak lansiranja igre istovremeno za standardne konzole i VR. U svakom slučaju, izgleda da studio sprema nešto iza scene, osim direktnog nastavka GTA 5 koji čekamo još od 2013. godine.

Ovu vest je primetio Reddit korisnik KekanKok, koji je prvi podelio neobjavljeni projekat pronađen na veb stranici Michaela Ursua. Ovde Ursu ne daje nikakve naznake o tome koga će igrati, ali je dovoljno da oduševi obožavaoce Rockstar-a zbog prve velike igre koja će se pojaviti posle godina čekanja.

U diskusiji, nekoliko korisnika spekuliše da bi ovo mogla biti VR verzija GTA 5. Ovo je moguće, s obzirom na sklonost Rockstar-a da ponovo izdaje igru za svaku dostupnu platformu. U suštini, to je verzija studija koja se poklapa sa Skyrim-om.

Ali naravno, Rockstar ima ogroman broj igara iz kojih može izabrati, tako da GTA 5 nije jedini kandidat za VR port. U stvari, VR verzija GTA: San Andreas je najavljena još 2021. godine, ali nismo čuli ništa o tome od tada. Možda je na to mislio Ursu i još uvek nije ažurirao svoj rezime sada kada je projekat zvanično najavljen. U tom slučaju, možda Rockstar i Meta nisu zaboravili na to i uskoro će se oglasiti povodom toga.

Što se tiče velikog naslova, GTA 6, informacije o ovoj dugo očekivanoj igri dolaze kap po kap. Većinom iz nezvaničnih izvora, treba napomenuti, kao što je ogromno Rockstar leakovanje u septembru prošle godine, koje nam je pružilo uvid u rane verzije igre. Najvažnije je što je potvrđeno da će biti dva protagonista, od kojih će jedan biti žena. 

Nije jasno kada ćemo dobiti pravi prikaz, mada optimističniji izvori kažu da bi mogla biti lansirana već 2024. godine, što bi, nadamo se, značilo da ćemo uskoro dobiti trejler. Prošlo je više od jedne decenije od poslednjeg glavnog naslova, pa je Rockstar svakako dovoljno vremena uzeo za nastavak.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top