Domaća Scena

Srpska PUBG MOBILE reprezentacija ispala iz trke za svetsko IeSF prvenstvo

Kao četvrta ekipa na rang listi evropskih kvalifikacija, srpska PUBG MOBILE reprezentacija nažalost nije uspela da se plasira za ovogodišnji svetski IeSF šampionat u Jašiju.

Evropske PUBG MOBILE kvalifikacije održale su se 27. i 28. juna, gde se naša PUBG MOBILE ekipa sa 14 evropskih reprezentacija borila za plasman za svetsko IeSF prvenstvo. Pored Srbije, na kvalifikacijama su se takmičile reprezentacije Jermenije, Azerbejdžana, Bosne i Hercegovine, Gruzije, Mađarske, Severne Makedonije, Crne Gore, Norveške, Albanije, Španije, Turske, Ukrajine, Moldavije i Hrvatske. Slot na svetskom šampionatu je bio rezervisan samo za tri najbolje rangirane ekipe iz Evrope.

Srbija je prvog dana imala vrlo solidne rezultate – posle 6 mečeva je već uspela da se popne na treće mesto rang liste. Ispred naše reprezentacije bile su Turska i Ukrajina.

Srbija se odlično pokazala i tokom prva tri meča finalnog dana kvalifikacija, zbog čega je uspela da održi svoj top 3 plasman. Međutim, poslednje tri runde su pošle po zlu za našu reprezentaciju, koja je kvalifikacije završila na četvrtom mestu rang liste, samo 10 poena ispod Jermenije. Sakupili smo veliki broj poena preko killova (74), ali nam placement (33) nije bio jača strana. Pošto nismo uspeli da uđemo u top 3, Srbija je nažalost ispala iz trke za svetsko IeSF prvenstvo.

Iako smo ovom prilikom propustili plasman, naša PUBG MOBILE reprezentacija je pokazala neverovatan kvalitet, i dokazala se kao jedna od najboljih ekipa u celoj Evropi. Sigurni smo da će naši momci sledeće godine dobiti priliku da se takmiče na internacionalnoj sceni IeSF šampionata!

Za srpsku PUBG MOBILE reprezentaciju nastupaju:

  • Vladimir ”VSTxBISKE斯” Biševac
  • Aleksandar ”SlimeCoa77” Cvijanović
  • Veljko ”ftyS1MPLEgod” Zubić
  • Marko ”MAKŠA999” Makša
  • Marko Antoni ”Melaz” Melas

Time smo došli do kraja regionalnih kvalifikacija za IeSF prvenstvo u Jašiju. Plasman su obezbedile naše CS:GOTekken 7 i eFootball reprezentacije!

Ovogodišnji Svetski Esports Šampionat u organizaciji Međunarodne Esports Federacije (IeSF) će se održati u Rumuniji, u gradu Jašiju od 24. avgusta do 4. septembra, gde će se najbolji esportisti sveta takmičiti za impozantnu novčanu nagradu od pola miliona dolara.

Sve aktuelne informacije o IeSF šampionatu, ali i ostalim turnirima pratite na sajtu RUR i SESE, kao i na FB i Instagram stranici SESE Saveza.

Izvor: RUR

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required


Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top