Vesti

Kameo Kombat iz Mortal Kombat 1 bi bio idealan za Injustice 3

U poslednjih 10 godina, NetherRealm Studios se ušuškao u prilično udoban obrazac, prelazeći između dve najbolje borilačke franšize ikada napravljene. Nakon eksperimenta sa Mortal Kombat Vs. DC Universe 2008. godine, NetherRealm se odlučio da se potpuno predstavi pet godina kasnije sa Injustice: Gods Among Us, prvom potpuno razrađenom 2D borilačkom igrom sa DC likovima. I s obzirom na to da je sledeći na redu Mortal Kombat 1, prilično je verovatno da bi Injustice 3 mogao uskoro da se pojavi.

Ponovno pokretanje franšize, Mortal Kombat 1 imaće odjek koji podseća na krvave korene serije, ali i predstaviće svoj deo novih mehanika. Jedna od tih novih mehanika naziva se Kameo borbeni sistem, i iako su fanovi do sada videli samo nekoliko kratkih poglede na njega, mogao bi postati novo određujuće obeležje serije, i lako bi mogao da se pojavi i u Injustice 3.

Kameo borbeni sistem bi savršeno odgovarao Injustice 3

Novi Kameo borbeni sistem u Mortal Kombat 1 je prilično jednostavan za fanove da shvate. Nakon što odaberu osnovnog borca u Mortal Kombat 1, igrači će biti predstavljeni sporednom rosteru Kameo boraca. Ovi Kameo borci nisu u potpunosti “igrivi”, ali pružaju pomoć u borbi. Pritiskom na dugme u kombinaciji sa određenim pravcem, odabrani Kameo borac igrača će iskočiti, izvesti specijalni potez i ponovo nestati iz borbe. Dok je glavna svrha ovih Kameo boraca da produže komboe, mogu se koristiti i za izvođenje jedinstvenih Fatalities koji kombinuju poteze boraca.

Iako je Mortal Kombat 1 do sada najavio samo nekoliko Kameo boraca, šef studija Ed Boon je potvrdio da će roster uključivati likove iz celokupne istorije Mortal Kombat franšize, nagrađujući dugogodišnje fanove koji su ostali uz franšizu čak i tokom njenih težih perioda. S obzirom na to da ovi Kameo borci imaju samo nekoliko poteza, verovatno je da za njihov razvoj NetherRealmu treba mnogo manje vremena u odnosu na potpuno razrađene borce, pa kao takvi predstavljaju savršeno zadovoljenje želja fanova.

Kameo borbeni sistem iz Mortal Kombat 1 bi se takođe savršeno uklopio u sledeću Injustice igru. DC univerzum je ogroman, proteže se skoro 90 godina kroz stripove, romane, video igre, filmove, TV emisije i animacije, i svaki od tih pojedinačnih projekata ima mnoštvo popularnih likova koji zaslužuju mesto na rosteru Injustice 3. Iako NetherRealm ne može da uključi sve te DC likove kao igrive likove u jednoj igri, može ih uključiti kao Kameo borce u seriji.

Ovaj sistem bi bio idealan za manje poznate DC heroje ili negativce koji nemaju dovoljno popularnosti da zauzmu celo mesto na glavnom rosteru, ali imaju dovoljno da budu više od obične reference. Likovi poput Detective Chimp, The Question i Mister Miracle, bili bi izvrsni Kameo borci u stilu Injustice 3.

Osim što bi ovo pružilo zadovoljstvo fanovima DC-a, uvođenje Kameo borbenog sistema u Injustice 3 takođe bi moglo doneti veću raznolikost samoj igri nego ikada ranije. Iako su Injustice i njegov nastavak imali prilično raznoliki roster, to bi se moglo znatno poboljšati uvođenjem Kameo borbenog mehanizma, omogućavajući igračima da kombinuju izuzetno različite moći i sposobnosti, poput Supermanovog toplinskog vida i Mr. Freezeovog ledenog zraka ili Doctor Fateove magije i Beast Boyevih sposobnosti zasnovanih na životinjama. Kombinacije bi bile praktično beskrajne.

Mortal Kombat 1 nam stiže veoma brzo, 19. septembra 2023. godine na Nintendo Switch, PC, PS5 i Xbox Series X/S, a sasvim je realno očekivati uskoro i Injustice 3.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top