PC

Nakon katastrofe zvane Lord of the Rings: Gollum, Daedalic diže ruke od izrade igara

FOTO: Daedalic

Nemački izdavač Daedalic Entertainment je odlučio da prekine sve interne razvoje nakon problematičnog lansiranja igre Lord of the Rings: Gollum.

Svi unutrašnji projekti – uključujući razvoj još jedne igre Lord of the Rings započete 2022. godine – biće zaustavljeni, a kompanija će se u budućnosti fokusirati na izdavanje, licenciranje, prodaju i marketing.

U izjavi za gameswirtschaft.de, izdavač je opisao ovu odluku kao “tešku prekretnicu”, ali i “novi početak u dugoj istoriji za Daedalic Entertainment”.

Daedalic je potvrdio da je najmanje 25 zaposlenih pogođeno ovom odlukom. Rukovodstvo je reklo: “Cenimo svakog člana našeg tima i važno nam je da tranzicija prođe što glatko moguće. Stoga ćemo podržati naše bivše zaposlene u pronalaženju novih prilika u našoj mreži.”

Nakon nekoliko odlaganja, suizdavači Nacon i Daedalic su izdali igru Lord of the Rings Gollum u maju za konzole i PC, a ona je dočekana jednoglasno negativnim kritikama.

U trenutku objavljivanja, Gollum je najniže ocenjena igra godine na oba glavna agregacijska sajta Metacritic i OpenCritic. Nedugo nakon njenog izlaska, Daedalic se izvinio zbog isporuke onoga što je nazvao “neimpresivnim iskustvom” sa finalnom igrom. Kompanija je rekla da “duboko žali” što igra nije ispunila očekivanja i obećala da će je poboljšati putem budućih ažuriranja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required
Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top