PlayStation 5

PS5 Slim izlazi ove godine sa ne baš velikim popustom

Posted on

FOTO: Sony

Microsoft očekuje da će Sony ove godine predstaviti novu PlayStation 5 Slim konzolu. Prema dokumentima objavljenim tokom pravnog spora sa Federalnom trgovinskom komisijom SAD (FTC), Microsoft otkriva da će cena nove PS5 Slim konzole biti ista kao i za PS5 Digital Edition, koja je 100 dolara jeftinija od standardne PS5.

„PlayStation prodaje jeftiniju Digital Edition verziju po ceni od 399,99 dolara i očekuje se da će kasnije ove godine izdati PlayStation 5 Slim po istoj sniženoj ceni“, rekao je Microsoft.

Konkurent je takođe rekao da veruje da se Sony priprema za lansiranje PS5 Pro konzole.

„PlayStation trenutno nudi dve različite verzije PlayStation 5 – jednu sa Blu-Ray plejerom za fizičke medije (Standard) i jednu bez (Digital) – i očekuje se da će uskoro izdati dalje diferencirane Pro i Slim modele.“

Prošlog meseca, Sony je najavio novi prenosivi uređaj za strimovanje PlayStation igara, „Project Q“.

Prošle godine, izvori iz Insider Gaming tvrdili su da Sony planira da lansira novi model PS5 sa odvojivim čitačem diskova u septembru 2023. godine.

Rekli su da će konzola biti prodavana sama ili u paketu sa odvojivim disk drajvom, koji će takođe biti prodavan odvojeno i povezuje se sa PS5 pomoću dodatnog USB-C porta na zadnjoj strani uređaja.

Tvrdi se da će ovaj model zameniti originalni PS5 do kraja godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required
Comments

Najpopularnije vesti nedelje

Exit mobile version