Vesti

RPG Stray Gods pomerena zbog Baldur’s Gate 3

Sasvim je normalno da neki naslovi promenu datum izlaska kako bi se izbeglo “sudaranje” sa konkurencijom. Tako je i sad u toku  promena datuma izlaska kako bi se najiščekivaniji RPG-ovi ove sezone izbegli međusobno. Najnovija takva situacija je za igru Stray Gods, novi RPG koji je razvijen delimično uz pomoć Davida Gaidera, pisca za Dragon Age. Igra je prvobitno trebala biti objavljena 3. avgusta, ali je pomaknuta za jednu nedelju, na 10. avgust. Ova odluka je usledila nakon odluke studija Larian da odloži izlazak PC verzije igre Baldur’s Gate 3 kako bi izbegli Starfield.

Razvojni studio Summerfall Studios, koji stoji iza igre Stray Gods, bio je iskren u vezi sa odlukom o promeni datuma izlaska, navodeći da žele da izbegnu veliki uspeh igre Baldur’s Gate 3, koja je dobila sve veću popularnost na Steam platformi, posebno nakon kontroverze vezane za romansu sa druidom u obliku medveda.

“Želimo da svima pružimo dovoljno prostora da istraže igru Stray Gods kada bude objavljena. Baldur’s Gate 3 je izuzetno očekivan  i želimo da pružimo našim fanovima prostora da proslave igru Stray Gods“, napisao je studio u saopštenju objavljenom na svojim društvenim mrežama.

Odlaganje igre Stray Gods je deo lančane reakcije koja je započela kada je igra Starfield odložena iz 2022. godine u 2023. godinu. To je dovelo do toga da se igra Tear of the Kingdom potencijalno nađe u direktnoj konkurenciji sa Starfieldom, pre nego što je na kraju pomaknuta za septembar. To je rezultiralo pomeranjem igre Baldur’s Gate 3 od strane studija Larian, što je ipak uticalo na igru Stray Gods.

Ukratko, ova sezona će biti vrlo bogata za ljubitelje RPG-ova. Baldur’s Gate 3, Starfield i Stray Gods privlače pozitivnu pažnju fanova, a to čak ne uključuje ni najavljenu Super Mario RPG preradu za Nintendo Switch koja je planirana za kasnije ove godine.

Stray Gods je prvi projekat studija Summerfall Studios. Opisuje se kao “roleplaying musical” koji je delimično inspirisan poznatom muzičkom epizodom serije Buffy ubica vampira, nazvanom “Once More, With Feeling”. Igra je napisana od strane Gaidera, koji je prethodno radio na igrama Dragon Age i Star Wars: Knights of the Old Republic. Igra koristi ručno ilustrovane 2D vizuale i izgleda izuzetno privlačno.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top