PC

Baldur’s Gate 3 je najbolje prodavana PC igra za 2023. godinu

2023. godina je bila odlična godina za izdanja video igara na svim poljima. Ipak, PC tržište je prošle godine posebno napredovalo, oborivši gomilu rekorda. Jedna od najvećih priča o uspehu platforme bila je Baldur’s Gate 3, sa iznenađujućim hitom koji ne samo da je prodao najviše kopija, već je i generisao najveći prihod.

VGinsights su objavili svoj godišnji izveštaj za globalno tržište PC igara, razbijajući prodaju, prihod, vrhunske igrače i još mnogo toga. Kompletan izveštaj može se pristupiti OVDE, ali neka od najinteresantnijih otkrića uključuju činjenicu da je PC tržište prošle godine oborilo mnoge svoje rekorde, sa 2023. godinom koja je videla “najveće ikada prihode, prodate jedinice, vrhunske igrače na mreži i broj igara objavljenih na Steam-u.”

Iako smo o tome ranije izveštavali, Steam je video vrhunac svojih istovremenih korisnika na 33,6 miliona igrača. Međutim, nova otkrića uključuju činjenicu da od rekordnih 14.000 novih igara objavljenih na Steam-u prošle godine, samo 5% je do sada ostvarilo prihod preko 100.000 dolara – sa samo 930 naslova koji su generisali preko 1 milion dolara.

Ipak, platforma je takođe imala dobar broj ogromnih uspeha sa ukupno 20 novih naslova koji su zaradili preko 50 miliona dolara. Govoreći o pričama o uspehu na PC-u, VGinsights je podelio prvih 10 najprodavanijih naslova na PC-u, kako po prihodu, tako i po ukupno prodatim jedinicama.

Iako je premium naslov po punoj ceni, nagrađivani Baldur’s Gate 3 je uspeo ne samo da ostvari najveći prihod, već je čak i nadmašio besplatne igre za najbolje prodavane naslove po ukupnim jedinicama – zaista impresivan podvig. Ostatak prvih 10 najprodavanijih naslova po prihodu je sledeći:

  1. Baldur’s Gate 3
  2. Hogwarts Legacy
  3. Starfield
  4. Resident Evil 4
  5. Sons Of The Forest
  6. ARMORED CORE VI
  7. EA SPORTS FC 24
  8. STAR WARS Jedi: Survivor
  9. Lethal Company
  10. Cities: Skylines II

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required
Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top