PC

Xbox na Gamescom 2023 donosi STALKER 2, Forzu i još igara

FOTO: Xbox

Gamescom je jedan od najvećih godišnjih događaja u industriji, gde se razni razvojni timovi i izdavači okupljaju na konvenciji kako bi najavili i pokazali svoje igre u razvoju. Nakon Microsoftove najave da će Xbox biti prisutan na Gamescomu, insajderi su sada ponudili nove detalje o nekim igrama koje će posetioci moći da isprobaju.

Kako je izvestio Tom Henderson putem InsiderGaminga, curenje informacija je otkrilo da je Xbox spreman da “da sve od sebe” za Gamescom 2023. Održavajući se između 23. i 27. avgusta, Henderson je ponudio mali spisak samo nekih od mnogih igara koje će se pojaviti na Xboxovom štandu.

Oni koji mogu da putuju u Kelnu za konvenciju će moći da isprobaju čitav niz neobjavljenih igara, uključujući ali ne ograničavajući se na Forza Motorsport, S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chernobyl i Towerborne (od tima iza The Banner Saga trilogije).

Forza Motorsport je sledeći glavni ulazak u seriju trkačkih simulacija. Razvijen od strane Turn10, igra treba da stigne 10. oktobra i biće prva igra u franšizi koja je razvijena isključivo za Xbox Series X/S (i PC).

S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chernobyl je dugo očekivani i dugo očekivani nastavak franšize pucačina iz prvog lica, koji će biti objavljen kao ekskluziva za Xbox series X/S konzolu. Razvijen od strane ukrajinskog studija GSC Game World, naslov je doživeo mnoge odlaganja zbog unutrašnjih i spoljnih faktora – što čini njegov ponovni pojavljivanje tako uzbudljivim.

Na kraju, Towerborne je akciono-avanturistička igra koju su kreirali The Banner Saga developeri Stoic, u kojoj preuzimate ulogu Ejsa, “rođenog ponovo iz duhovnog carstva sa veštinama, hrabrošću i odlučnošću da zaštiti narod Belfrija. Sa duhovnim pratiocima koji se bore uz vas, predodređeni ste za bitku.”

Kao što je pomenuto, ovo su samo 3 od MNOGIH naslova koji će biti dostupni na Gamescomu. Sa Sonijem potvrđenim da neće biti prisutan na predstojećem događaju, Microsoft izgleda spreman da apsorbuje mnogo pažnje. Biće zanimljivo videti koje će se druge igre pojaviti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required
Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top