PC

Resident Evil 2 Remake je sada najbolje prodavana Resident Evil igra svih vremena

FOTO: Capcom

U poslednjih 5 godina, Capcom je postigao veliki uspeh sa mnogim svojim igrama, gde su franšize poput Monster Hunter i Resident Evil bile (i jesu) bolje nego ikada kako kritički tako i komercijalno. Govoreći o Resident Evil, kompanijin rimejk klasičnog survivor horora RE2 iz 2019. godine sada je zvanično postao najprodavaniji naslov u čitavoj franšizi.

Za razliku od većine izdavača igara, Capcom vodi javni zapis o prodajnom učinku svih svojih glavnih igara i franšiza. Poznat kao njegovi ‘Platinum naslovi’, izdavač javno objavljuje podatke o prodaji svih svojih igara koje su prodate u preko milion primeraka.

Capcom je sada ažurirao svoje zvanične brojeve prodaje, otkrivajući da je do 30. juna, veoma voljeni Resident Evil 2 Remake prodao preko 12,6 miliona primeraka – čineći ga najprodavanijim pojedinačnim naslovom u čitavoj franšizi.

Prethodno je ovaj rekord držao Resident Evil 7: Biohazard iz 2017. godine, koji trenutno ima 12,4 miliona prodatih primeraka. Pored toga što je postao najprodavanija RE igra, Resident Evil 2 Remake je sada ponovo treća najprodavanija Capcom igra svih vremena – samo iza Monster Hunter Rise (13,2 miliona) i Monster Hunter World (19 miliona).

Nije iznenađujuće što je nedavno objavljeni Street Fighter VI najnoviji član prestižnog kluba ‘Platinum naslova’, sa 1,9 miliona prodatih primeraka u prvom mesecu na tržištu.

Resident Evil 2 Remake je dobio univerzalno priznanje od strane kritičara i fanova nakon lansiranja u januaru 2019. godine, postajući najbolje ocenjena igra godine i pokrećući Capcomov trend izrade rimejk izdanja starijih klasika.

Biće zanimljivo videti da li će igra uspeti da zadrži svoju treću poziciju na Capcomovoj listi najprodavanijih – ili će je nadmašiti nešto poput RE4 Remake. Moramo sačekati i videti, ali u svakom slučaju nema sumnje da je Resident Evil ponovo tu i da je veći nego ikad.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required
Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top