PC

Očekivana zarada izdavača Take-Two upućuje na to da GTA 6 izlazi naredne godine

Izdavač Grand Theft Auto serijala, Take-Two Interactive, ponovio je da očekuje veliku prekretnicu u svojoj sledećoj fiskalnoj godini.

Tokom svog izveštaja o zaradi za prvi kvartal svoje fiskalne godine 2024. (koja se završava u martu 2024.), izdavač je objavio *neto rezervacije od 1,2 milijarde dolara za kvartal, što je bilo na gornjem kraju njegovih očekivanja.

*(Neto rezervacije pokrivaju neto iznos proizvoda i usluga prodatih digitalno ili prodanih fizički, i uključuju ne samo prodaju igara već i druge prihode, uključujući naknade za licenciranje, robu i reklame u igri.)

Takođe je ponovio svoju prethodnu prognozu ukupnih neto rezervacija između 5,45 i 5,55 milijardi dolara za celu fiskalnu godinu 2024.

Gledajući unapred, međutim, izdavač je ponovo spomenuo svoju sledeću fiskalnu godinu i ponovio svoje prethodne tvrdnje da su velike stvari planirane za ovaj period.

“Ostajemo sigurni da pozicioniramo naše poslovanje za značajnu prekretnicu u fiskalnoj 2025. godini, za koju verujemo da će uključivati nove rekordne nivoe operativnih performansi”, rekao je u izjavi Strauss Zelnick, izvršni direktor i predsednik Take-Two.

“Želeli bismo da se zahvalimo svim našim zainteresovanim stranama na njihovoj stalnoj podršci i radujemo se isporuci ovog uzbudljivog sledećeg poglavlja.”

Iako još nije eksplicitno potvrdio, ova najnovija izjava – i druge slične koje su ranije napravljene – dovele su do spekulacija da će Grand Theft Auto 6 biti objavljen tokom fiskalne godine 2025. (mart 2024 – mart 2025.).

Ako je tačno, to bi značilo da će Grand Theft Auto 6 biti objavljen najkasnije do marta 2025. godine.

U telefonskom razgovoru o zaradi u maju, Zelnick je nazvao fiskalnu 2025. “veoma očekivanom godinom za našu kompaniju”, tvrdeći da će “pokrenuti nekoliko revolucionarnih naslova za koje verujemo da će postaviti nove standarde u našoj industriji i omogućiti nam da postignemo preko 8 milijardi dolara neto rezervacija i preko 1 milijarde dolara prilagođenog neograničenog operativnog novčanog toka”.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required
Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top