Vesti

Na Gamescomu 2023 bismo mogli čuti više o Black Myth: Wukong igri

Nakon podužeg perioda relativne tišine, uzbuđenje za nadolazeći Soulslike naslov “Black Myth: Wukong” će se povećati u narednim danima. Otkako je prvi put predstavljen pre tri godine, malo toga je podeljeno od strane razvojnog tima Game Science osim nekoliko trejlera. Međutim, potvrđeno je da će “Black Myth: Wukong” imati “Svetsku premijeru” na ovogodišnjem Gamescomu 2023, i obožavaoci bi trebalo da očekuju da saznaju još više o nadolazećem akcionom RPG naslovu.

“Black Myth: Wukong” je baziran na 16. vekovnom romanu “Putovanje na Zapad”, smeštenom u Drevnoj Kini. On donosi svoju interpretaciju priče o Wukongu i njegovim avanturama. Igra se trudi da spoji kinesku mitologiju sa tradicionalnim mehanikama iz Soulslike igara kako bi igračima pružila uzbudljivo iskustvo. Wukong  je prikazan kao veoma sposoban i akrobatski protagonist koji koristi štap sa razornim efektom. Pored štapa, on takođe može koristiti čarobne moći i čak se transformisati u druge oblike ukoliko bude potrebe. Sada, Gamescom 2023 pruža priliku za dublji uvid u mehanike igre.

“Black Myth: Wukong” je izgrađen na impresivnom Unreal Engine 5, što rezultira igrom koja izgleda zaista next-gen. Jedan susret u gustom snegu stavlja Wukong-a protiv opasnog i brzo krećućeg Macaque Cheff. Kako protagonist brzo prelazi teren, okolni sneg počinje da se nagomilava u primetne gomile. Još jedna borba protiv vođe Tigrova se odvija delimično u vodi, koja se ponaša veoma prirodno dok se borba vodi oko nje. Ovo su suptilni, ali primetni primeri moći Unreal Engine 5, a Gamescom 2023 bi mogao da pokaže još toga u punom sjaju.

Jedno od najvećih preostalih pitanja u vezi sa mehanikama borbe u igri je da li će Wukong imati pristup oružjima osim svog štapa. Sam štap je veoma raznovrstan i sposoban da menja svoju dužinu i set pokreta, u zavisnosti od stava u kojem se protagonist nalazi. Iako već pokazuje dobru raznolikost, bilo bi veoma neobično da Soulslike igra ne ponudi druge izbore oružja, i za one koji su privučeni žanrom zbog raznovrsnosti izgradnje lika, to bi mogao biti udarac. 

Pokrivenost igre “Black Myth: Wukong” na Gamescomu 2023 takođe bi mogla ponuditi prvi uvid u to kako funkcioniše napredovanje lika, budući da do sada nije bilo naznaka o postojanju stabla veština ili napredovanju nivoa. 

“Black Myth: Wukong” još ima put do svog izlaska, ali za obožavaoce koji ne mogu da čekaju tako dugo, Soulslike pod-žanr se čini da neprestano donosi druge igre koje izazivaju uzbuđenje.

Dve igre koje se posebno ističu su “Lies of P”, mračna Soulslike igra inspirisana pričom o Pinokiju, i “Lords of the Fallen”, ponovno pokretanje istoimenog Soulslike naslova iz 2014. godine, koji svojim stilom i estetikom veoma podseća na “Dark Souls”. Obe ove igre trebalo bi da budu objavljene u narednih nekoliko meseci. “Black Myth: Wukong”, zajedno sa ovim naslovima, može učiniti naredne mesece veoma uzbudljivim za Soulslike žanr.

“Black Myth: Wukong” je zakazan za izlazak leta 2024. godine na PC, PS5 i Xbox Series X/S platformama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top