Domaća Scena

Srpska PUBG MOBILE reprezentacija završila IeSF šampionat na 10. mestu

Nismo ostvarili rezultat koji smo želeli, ali smo i pored toga ponosni na ove momke koji su dali sve od sebe!

Srpska PUBG MOBILE reprezentacija je danas igrala finalnu turu mečeva na svetskom IeSF šampionatu u Jašiju. Od 29. do 31. avgusta, odigralo se ukupno 18 mečeva, po šest u svakom danu. Nakon finalnog meča, medalju je osvojilo tri najbolje reprezentacije, od ukupno 16 koji se su se takmičili.

pubgm-srbija-iesf2023-1
Foto: SESE

Srbija je posle prve ture mečeva uspela da se pozicionira u sredini tabele, tačnije na 8. mesto. Nadali smo se da će naši momci uspeti da naprave preokret, ali ih sreća danas nažalost nije služila. Drugi dan je bio posebno loš za naše momke, koji su tada pali na 12. poziciju. Danas je moralo da se dogodi čudo da bi Srbija ušla u top 3.

Srbija je za finalnu turu mečeva definitivno poboljšala svoju igru, ali su Kirgistan, Turska i Rumunija po poenima bili previše ispred naše reprezentacije.

Kada se sve sabere i oduzme, Srbija je osvojila 10. mesto sa ukupno 87 poena. Bili smo sedmi po broju osvojenih poena preko killova (71), ali smo zato bili najlošiji po plasmanu (16).

Zlatnu medalju je osvojio Kirgistan sa 207 poena, srebrnu Turska sa 173 poena, a bronzanu domaćini, reprezentacija Rumunije sa 154 poena.

pubgm-srbija-iesf2023-res-final
Foto: SESE

Evo i raspodele nagradnog fonda:

  1. Kirgistan – 40.000$
  2. Turska – 24.000$
  3. Rumunija – 16.000$

Naravno, Kirgistan može da se pohvali i sjajnim trofejom.

pubgm-kirgistan-iesf2023-final1
Foto: SESE

Iako nismo dostigli željeni rezultat, naši momci su pokazali neverovatan potencijal i sigurni smo da ćemo se naredne godine boriti za trofej!

Čestitamo reprezentaciji Kirgistana na zlatnoj medalji!

Što se naših drugih igrača tiče, Roksa čeka na svoj prvi plejof meč protiv UAE, koji će se odigrati sutradan, 1. septembra, dok naša CS:GO ekipa nastupa tek u subotu, 2. septembra.

Sve aktuelne informacije o IeSF šampionatu, ali i ostalim turnirima pratite na sajtu RUR i SESE powered by Meridian, kao i na FB i Instagram stranici SESE Saveza.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required


Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top