Vesti

Diablo 4 počinje da liči na MMO?

Blizzard Entertainment je najavio planove da razmotri mogućnost godišnjih MMO-stil ekspanzija za svoju akcionu RPG igru, Diablo 4, uz svoja redovna sezonska ažuriranja. Otkako je igra lansirana u junu, primila je pozitivne kritike ali je bila predmet kritika zbog post-launch odluka Blizzarda, koje su uključivale nepromišljeno slabljenje i jačanje klasa, što je iritiralo igrače. Fokus Blizzarda sada je na budućim aspektima live-service Diablo 4.

U razgovoru sa Dexerto, generalni menadžer Diablo-a, Rod Fergusson je neobavezno otkrio informacije u kojima je suštinski potvrdio da je Diablo 4 postavljen tako da ima godišnje ažuriranja koja podsećaju na tipične MMO-ove. To pojačava percepciju među fanovima da Diablo 4 sve više liči na MMO. Blizzard je zainteresovan za produženje života igre kroz fokus na live servis, deljene okoline i end-game aktivnosti, iako fanovi tvrde da to udaljava igru dalje od onoga što je učinilo njene prethodnike posebnim.

Fergusson je tokom razgovora izjavio:

“Kada pogledate lansiranje igre i ovu prvu sezonu, vidimo to kao postavljanje osnove na kojoj možemo graditi za budućnost. Dakle, dok gledamo naše kvartalne sezone, i gledamo naše godišnje ekspanzije, to su stvari na kojima smo zaista fokusirani za naš live servis.”

Kada su ga pritisnuli za više detalja o tome šta očekivati u tim godišnjim ekspanzijama, Fergusson je dodao neodređeno:

“Imamo planove, imamo radnje koje idu daleko u budućnost. Imamo planove. Uvek preskačemo naše sezone i preskačemo naše ekspanzije, tako da je to nešto što ćemo raditi dugo vremena. Uzbudjeni smo.”

Ovaj pristup godišnjim ekspanzijama nije nov u žanru MMO, sa naslovima poput Final Fantasy XIV i The Elder Scrolls Online koji često izbacuju velike ažuriranja svake godine kako bi održali interesovanje igrača. Iako Diablo 4 može izgledati kao konvencionalni akcioni RPG na površini, ovo najnovije otkriće svakako ga više premešta u sferu MMO.

U srodnim ažuriranjima, Diablo 4 trenutno organizuje velikodušni XP i gold događaj koji omogućava igračima da akumuliraju dvostruko resursa. Prošlog meseca, Blizzard je naznačio da fanovi možda neće morati čekati dugo za Diablo 5, sugerišući da će čekanje na Diablo 5 biti kraće, nego što je bilo čekanje na ovaj poslednji, 4. deo ove avanture.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top