Vesti

Ubisoft veruje da će cloud gaming biti popularan kao Netflix

Ubisoft je bio rani zagovornik cloud gaminga, sarađujući sa Googleom u ranim danima Stadia, pre nego što se prebacio na usluge poput GeForce Now i Amazon Luna. Igranje preko striminga je još uvek nišna stvar, ali Ubisoft veruje da će na kraju preuzeti industriju igara.

Ubisoft je u procesu sticanja prava za strimovanje igara Activisiona kao deo Microsoftovih napora da dobije odobrenje za svoju akviziciju Activision Blizzard King grupe. Sada, dok je razgovarao sa Financial Times, izvršni direktor Ubisofta, Yves Guillemot, malo je govorio o očekivanjima izdavača za tržište striminga.

Guillemot upoređuje strimovanje igara sa usponom usluga poput Netflixa, ističući da kada je Netflix najavio planove za prelazak na strimovanje TV emisija i filmova umesto iznajmljivanja DVD-ova, suočili su se sa kritikama i padom cena akcija. Međutim, danas je Netflix gigant u Hollywoodu i podstakao je druge velike kompanije iz industrije zabave da pokrenu svoje striming usluge.

Prema Guillemotu, situacija će biti “ista sa video igrama”, ali dodaje da “će trebati vremena”. Kada se to dogodi, Guillemot veruje da će stvari brzo krenuti. Prema procenama Ubisofta, uspon strimovanja igara trebao bi se dogoditi “u narednih pet do deset godina”, pri čemu će se igre proizvoditi i igrati u oblaku.

Nvidia već neko vreme podstiče razvoj orijentisan na cloud putem svog seta alata Omniverse. Nedavno je Intel pokrenuo svoj Developer Cloud.

Kada Microsoftova akvizicija Activision Blizzard King dobije odobrenje u Velikoj Britaniji, Microsoft će moći da zatvori posao i odmah nakon toga prava za cloud gaming Activision naslova će biti predana Ubisoftu, dajući kompaniji slobodnu volju da prodaje podlicence ili postavlja verzije Activision naslova za strimovanje na bilo koju striming uslugu koju izabere. Prirodno je da će Microsoft dobiti licencu za donošenje ovih igara na xCloud, ali kompanije poput Nvidia i manji provajderi poput Boosteroida takođe mogu imati koristi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required
Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top