Vesti

Kažeš Far Cry a misliš Escape from Tarkov: Ubisoft nastavlja da kopira „tuđi uspeh“

Nedavno smo imali prilike da čujemo određene glasine koje otkrivaju u kojem smeru bi se mogao kretati razvoj jedne od zlatnih koka kanadsko-francuske kompanije – Far Cry serijala.  Nekako nesvojstveno za današnji Ubisoft, premisa zvuči interesantno, primamljivo, čak i  originalno (ah, ironije li). 

No, ovog puta, spekuliše se da je u razvoju pride i pucačina koja pripada extraction podžanru.  U pitanju je igra free-to-play formata po uzoru na popularni Escape from Tarkov. Navodno, radi se o projektu koji je u potpunosti odvojen od glavne Far Cry igre koja je u planu. Ovaj naslov je kršten pod kodnim imenom – Project Maverick. Radnja će se odvijati na fiktivnoj verziji Aljaske. Fokus će biti na prikupljanju resursa i opreme. Takođe, spominje se kako će se  ekspedicije moći obaviti samostalno, odnosno, neće biti potrebe za igranjem u okviru timova. 

”Stidljivo” se provlači i mogućnost da će stalna internet konekcija biti neophodna za pristup, kao i da će igra biti live-service tipa. 

Da li će Ubisoft nakon Rainbow Six Siege-a konačno uspeti da pronađe novu dobitnu formulu koja će privući igrače? Do sada im se i nije baš posrećilo. Možda bi za promenu bilo pametno da se vrate korenima i onome što ih je proslavilo umesto što uporno pokušavaju da prate trendove. Nije kao da ovako nešto već nisu pokušali. Više puta.

Autor: Nebojša Klasanović

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required


Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top