Vesti

League of Legends Worlds 2023 je najgledaniji esports događaj ikada

Finale League of Legends Worlds šampionata 2023. godine oborilo je rekord gledanosti esport događaja sa preko 6,4 miliona istovremenih navijača, ne računajući kinesku publiku. Ovo je značajan uspeh za jednu od najprestižnijih esport igara.

Tokom Words 2023, korejski tim T1 pokazao je neverovatnu veštinu i osvojio svoju četvrtu titulu protiv kineskog sastava Weibo Gaming. Prema podacima sa Esports Charts, finale je emitovano širom sveta, beležeći vrhunac od 6,402,760 istovremenih gledalaca raspoređenih preko različitih platformi. Ovo je impresivan broj za igru staru 14 godina.

Faker, lider T1 i jedan od najboljih midlejnera svih vremena, takmiči se od samog početka LoL esports scene, što je navelo nove i stare fanove da se uključe i gledaju da li može osigurati svoju četvrtu titulu.

Podaci sa Esports Charts pokazuju da je Worlds 2023 oborio rekord već na svojoj prvoj igri. Kako je turnir napredovao, broj gledalaca koji su gledali je rastao, što je dovelo do rekorda. Finale Svetskog prvenstva 2023. gledalo je najmanje 2 miliona više ljudi nego polufinale T1 vs JDG, koje je imalo malo preko 4 miliona pregleda. Sve ove brojke isključuju Kinu, gde je League of Legends izuzetno popularan.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required
Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top