PC

Google otkrio koje su najpretraživanije video igre za 2023. godinu

2023. godina je nesumnjivo bila masivna godina za gejming, posebno kada je u pitanju ogroman broj visokokvalitetnih naslova koji su objavljeni na konstantnoj osnovi. Sa završetkom godine, Google je objavio svoje statistike pretrage, pokazujući najpopularnije igre godine.

Objavljeno na njihovom Google trends sajtu, tehnološki gigant je objavio svoju top 10 listu najtraženijih igara tokom 2023. godine – nudeći prilično iznenađujući ishod:

  1. Hogwarts Legacy
  2. The Last of Us
  3. Connections
  4. Battlegrounds Mobile India
  5. Starfield
  6. Baldur’s Gate 3
  7. Suika Game
  8. Diablo IV
  9. Atomic Heart
  10. Sons of the Forest

Dok bi se neke od uključenih igara nesumnjivo smatrale najvećim godine, zanimljivo je videti da su se Atomic Heart i Sons of the Forest našli na listi.

Nema sumnje da je Hogwarts Legacy prodao milione primeraka i predstavlja do sada najbolju Harry Potter igru, ali razlozi za njenu popularnost na Google pretrazi verovatno imaju malo veze sa samom igrom, a više sa kontroverzom oko JK Rowling,

Slično tome, osim PC izdanja The Last of Us Part 1, ove godine zapravo nije izdata nova TLOU igra. Međutim, naravno, ona je skočila na 2. mesto zahvaljujući ogromnom uspehu HBO adaptacije (ovo je dalje potvrđeno činjenicom da je Last of Us na vrhu liste pretraga vezanih za TV serije tokom 2023. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required
Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top