Filmovi-Serije

Najbolje TV serije i filmovi pretvoreni u video igre

Adaptacija popularnih TV serija i filmova u video igre postala je sveprisutan trend u industriji zabave još pre nekoliko godina, iako je sada taj trend sve češći i češći.

Ove igre često nude fanovima priliku da dublje iskorače u svoje omiljene svetove, istražujući nove priče, likove i scenarije koji proširuju originalna dela. U ovom članku, analiziraćemo pet izuzetnih video igara koje su uspešno pretočile magiju i avanturu iz ekrana na konzole i računare širom sveta.

1. The Witcher serijal (CD Projekt Red)

Iako tehnički zasnovan na serijalu knjiga Andrzeja Sapkowskog, “The Witcher” video igra je dobila ogroman zamah i popularnost nakon izlaska istoimene TV serije na Netflixu. Veliki broj šire javnosti pre ove Netflix adaptacije nije prethodno čuo ni za serijal knjiga, a ni za video igru.

CD Projekt Red je uspeo da stvori bogat, otvoreni svet u kojem igrači preuzimaju ulogu Geralta iz Rivije, lovca na čudovišta, istražujući složene narative i moralne dileme.

Igra je postala poznata po svojoj dubokoj priči, kompleksnim likovima i epskim zadacima, pružajući igračima priliku da iskuse život i avanture omiljenog Vešca na potpuno nov način.

2. Marvel’s Spider-Man (Insomniac Games)

Marvelov svet superjunaka bio je predmet mnogih adaptacija, ali Insomniac Games je sa “Marvel’s Spider-Man” postavio visoke standarde za superherojske igre. Igra nudi impresivno rekreiran New York City kao igralište za Petera Parkera, gde igrači mogu da slobodno istražuju, bore se protiv zlikovaca i učestvuju u emotivnoj priči koja proširuje univerzum Spider-Mana.

Detaljno osmišljeni likovi, fluidni borbeni sistemi i priča koja zadržava duh stripova, učinili su ovu igru ne samo odličnom adaptacijom, već i jednim od najboljih superherojskih naslova svih vremena.

Veoma je teško ovako kompleksne likove predstaviti, pružiti zanimljivu igru sa odličnom grafikom, sadržajem i naracijom, ali je Insomniac Games bio na visini zadatka i čak postavio ozbiljno visoko lestvicu ostalima.

3. Star Wars: Knights of the Old Republic (BioWare)

“Star Wars” franšiza je inspirisala brojne video igre, ali malo koja je ostavila tako dubok utisak kao “Knights of the Old Republic” (KOTOR). BioWare je uspeo da stvori igru koja ne samo da poštuje originalni materijal, već ga dodatno obogaćuje. Ona nudi igračima priliku da istraže ranije nepoznate delove “Star Wars” univerzuma. A svaki ljubitelj bilo koje franšize zna koliko je ovo odličan potez i koliko se stvari svet uvek može dodatno proširiti istražiti. Ovo je pun pogodak.

Igra ima složene dijaloge, moralne izbore i epsku priču, KOTOR omogućava igračima da dožive svoju jedinstvenu avanturu u galaksiji daleko, daleko. Ovakva franšiza će sigurno još dugo trajati i verovatno ćemo u budućnosti i dobiti neku igru koja će nadmašiti KOTOR.

4. Batman: Arkham serijal (Rocksteady Studios)

Da li bilo ko može reći da Betmen nije oblikovao njihovo detinjstvo? Određenim generacijama je ovo bio omiljeni superheroj junak, a nekima je i dalje.

“Batman: Arkham” serijal je postao zlatni standard za igre zasnovane na stripovima, pružajući igračima priliku da zaista dožive kako je to biti Mračni vitez. Od istraživanja gotičkog Arkhama Asyluma do suočavanja sa najopasnijim kriminalcima Gothama, Rocksteady Studios je uspeo da kreira autentično, uzbudljivo iskustvo koje produbljuje priču o Batmanu. Inovativni borbeni sistem, zagonetke koje zahtevaju detektivski rad i priča koja se nadovezuje na bogatu istoriju Batmana, čine ovaj serijal nezaboravnim.

5. The Lord of the Rings: The Return of the King (EA Games)

Neke fransiže i priče je jako teško pretočiti u svet video igara. Koliko god priča na platnu ili na stranicama knjige bila zanimljiva, nije uvek lako napraviti zanimljivo gejming iskustvo od toga. Pa je Gospodar prstenova imao nekoliko pehova sa takvim pokušajima.

Iako je bilo mnogo pokušaja da se “Gospodar prstenova” prenese u svet video igara, “The Return of the King” se izdvaja kao jedna od najuspešnijih adaptacija. Ova igra, zasnovana na filmu, omogućava igračima da preuzmu uloge njihovih omiljenih likova, uključujući Froda, Gandalfa i Aragorna, dok se bore protiv snaga Saurona. Sa zadacima koji prate radnju filma, impresivnom grafikom za svoje vreme i mogućnošću kooperativne igre, “The Return of the King” pruža zadovoljavajuće iskustvo koje odaje počast Tolkinovom delu.

Video igre zasnovane na serijama i filmovima nam pružaju dodatni pogled na omiljeni univerzum

Video igre zasnovane na TV serijama i filmovima pružaju jedinstvenu priliku za proširivanje i istraživanje omiljenih univerzuma na nove načine. Od ulaska u čizme Vešca iz Rivije, preko letenja kroz New York kao Spider-Man, do odbrane Srednje zemlje, ove igre nude bogate narative, duboke likove i uzbudljive avanture koje prevazilaze originalna dela. Kroz ovakve adaptacije, svetovi se sudaraju na najlepši mogući način, pružajući fanovima šansu da dožive svoje omiljene priče iz potpuno nove perspektive.

Koju vi adaptaciju najviše voleti i smatrati da je bila verodostojna originalu?

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top