PC

GTX serija grafičkih kartica polako odlazi u istoriju, Nvidia prestaje sa podrškom

Očekuje se da će GeForce GTX 16 serija sada dostići fazu prestanka proizvodnje, nakon čega se neće proizvoditi nove kartice na osnovu ne-RTX Turing arhitekture. Nakon što preostala zaliha GTX 16 nestane, neće biti isporučene dodatne kartice sa Turing arhitekturom partnerima, distributerima, prodavcima ili igračima.

Najnoviji proizvodni plan navodno otkriva da je serija prekinuta i neće biti dopunjena. Prema izveštajima na kineskim forumima Board Channel, Nvidia je napravila planove da napusti poslednju generaciju svoje GeForce GTX serije.

Razne grafičke kartice su deo GeForce GTX 16 porodice, uključujući GTX 1660 Ti, GTX 1660, GTX 1650 Ti, GTX 1650 SUPER, i GTX 1630. Ove grafičke kartice se široko koriste u mainstream i low-end segmentima tržišta, pružajući razumno igračko iskustvo za cenu.

Vest dolazi nakon spekulacija iz decembra prošle godine da Nvidia planira da potpuno napusti svoju popularnu srednju seriju, koja nije imala DLSS ubrzanje ili ray tracing.

Pored toga, te kartice su bile finalne verzije GTX serije, s obzirom da je Nvidia sada potpuno prešla na RTX brendiranje. Stoga, to znači da su decenije nasleđa stavljene na  zasluženi odmor dok GTX brendiranje dostiže kraj svog života.

Međutim, Nvidia će nastaviti da izdaje nove drajvere za ove grafičke kartice. Trenutno veliki broj prodavaca nudi velike popuste na porodicu grafičkih kartica Nvidia GeForce GTX 16 serije, a AIB partneri će nastaviti da prodaju ove kartice dok ne nestane njihova zaliha.

Stoga, RTX 20 i 30 serija će postati ulazni model u Nvidia asortimanu. To uključuje novu varijantu GeForce RTX 3060 od 6 GB za desktop i GeForce RTX 2050 za mobilni gejming.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required
Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top