Vesti

Square Enix diže ruke od ekskluzivnih igara

Posted on

Čuli smo mnogo toga o iznenađujuće slaboj prodaji za Final Fantasy 16 i Final Fantasy 7 Rebirth, oba su lansirana kao PS5 ekskluzive, ograničavajući tržišni doseg svake igre. Sada, Square Enix izgleda da priznaje da ekskluzivni ugovori nemaju mnogo smisla za kompaniju, potvrđujući planove da ‘agresivno nastave’ razvoj za više platformi.

Ovo nije novo otkriće za Square Enix. Tokom 2010-ih, Square Enix je konačno počeo da podržava PC, prenoseći celu Final Fantasy franšizu na Steam, pre nego što je kasnije preneo igre poput Dragon Quest 11, Kingdom Hearts i manje RPG igre poput Octopath Traveler, Bravely Default i druge. Međutim, Square Enix je ponovo pokušao sa ekskluzivnošću sa Final Fantasy 7 Remake, koji je ostao PlayStation ekskluziva skoro dve godine, pre nego što je potpisao ekskluzivne ugovore za Final Fantasy 7 Rebirth i Final Fantasy 16.

Kao deo najnovijeg izveštaja o zaradi kompanije, Square Enix priznaje da su profiti u padu, delom zbog ekskluzivnosti platforme za nedavna velika izdanja. Kao rezultat, Square Enix prelazi na strategiju za više platformi, sa planovima da više igara stigne na “Nintendo platforme, PlayStation, Xbox i PC”.

Posebno, Square Enix vidi PC kao ‘tržište rasta’ i želi da uradi više da bi privukao PC igrače. Još uvek nisu objavljeni specifični detalji o tome šta će to uključivati, ali jedna brza i laka stvar koju bi mogli da urade je da donesu Kingdom Hearts na Steam, pošto je serija do sada bila ekskluziva za Epic Games Store. Takođe bi trebalo da uskoro dobijemo najavu za Final Fantasy 16 PC, pošto su programeri u ‘završnim fazama’ poliranja PC verzije igre.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required
Comments

Najpopularnije vesti nedelje

Exit mobile version