Opisi igara

Prvi utisci: Monster Hunter Stories 2024

Kada je prvobitno objavljen 2017. godine, Monster Hunter Stories je imao dve istaknute osobine. Kao prvo, u pitanju je bio neverovatno zabavan „spinoff“ Monster Hunter formule, koji je išao u prilog ljubiteljima JRPG naslova. Potezni RPG naslov sa milion prepoznatljivih aroma serijala, nesumnjivo je privukao mnoštvo novih ljubitelja koje originalni Monster Hunter gejmplej do tada možda i nije privlačio.

Sa druge strane, u pitanju je bila igra koja je bila u potpunosti zarobljena na 3DS-u, platformi za koju je prvobitno objavljena. A i kada je naknadno „puštena“ za telefone, ne može se reći da je u pitanju bio kakav značajan pomak. I dalje ste igru morali da igrate na nekom malom ekranu. Osim ako niste bili naročito dovitljivi, jelte.

Zato najnovije reizdanje koje je zakazano za 14. jun, i te kako obećava da oslobodi pun potencijal originalne igre. Switch, PlayStation 4 a naročito Windows izdanje, nesumnjivo će iz igre izvući maksimum u svakom pogledu.

Platforma na kojoj sam ja zaigrao reizdanje, jeste Nintendova vremešna konzola čijeg naslednika očekujemo svaki čas. Ali i na ovakvom hardveru, igre izgleda nikad bolje. Možda 3D efekat legendarne 3DS konzole više nije prisutan, ali samo podizanje rezolucije čini da igra zasija kao potpuno nov naslov. Neverovatno je koliko potencijala neke od igara sa Nintendo platformi zapravo mogu da kriju ispod slabije tehničke podrške.

Osim originalnih Monster Hunter glasova, sada je prisutna i potpuna sinhronizacija na engleski ili japanski jezik, a tu je i „artwork“ kolekcija u kojoj možete lagano uživati. No što se tiče konačnih utisaka, dopustite da još malo provrtimo igru kroz palčeve, pa se vidimo u kompletnoj recenziji sledećeg meseca!

Puno Monster Hunter Stories izdanje izlazi 14. juna

Autor: Milan Živković

Igru ustupio: CD Media

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required


Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top