PC

Remedy Entertaiment obezbedio 15 miliona evra za samostalno izdavanje svojih igara

Posted on

Remedy Entertainment je napravio više od nekoliko poteza da zadrži svoju nezavisnost u današnjem težem tržištu igara. Pre nekoliko godina, kompanija je preuzela investicije od kompanija kao što su Epic Games i Tencent, i u obliku ugovora o izdavanju i tradicionalne trgovine akcijama. Sada, Remedy je obezbedio dodatnih 15 miliona evra da podrži projekte u razvoju.

U poslednjih nekoliko meseci, Remedy Entertainment je pokrenuo novi dogovor sa Annapurna Interactive da bi pomogao u razvoju kros-medijskih projekata, kao što su filmovi i TV serijenzasnovane na Remedy naslovima kao što su Control i Alan Wake. Sada, da bi pomogao u samoizdavanju predstojećih igara kao što je Control 2, Remedy Entertainment je sklopio ugovor o zajmu sa Tencentom za 15 miliona evra.

“Deo dugoročne strategije kompanije Remedy je bio da ojačamo naš položaj u lancu vrednosti, da imamo više kontrole nad načinom na koji se naše igre komercijalizuju i da povećamo naš udeo u vrednosti koju ove igre mogu da stvore. Kako se krećemo ka samoizdavanju, ovo finansiranje će nas podržati u razvoju i punom ostvarivanju potencijala igara koje imamo u razvoju i uspešnom izvođenju komercijalnih aktivnosti naših sledećih samoizdanih igara.”

Dok je Remedy Entertainment nezavisni studio, u prošlosti je morao da se oslanja na ugovore o izdavanju da bi izbacio igre u masu. To je rezultiralo dugim periodima zero-royalty plaćanja za izdanja kao što su Control i Alan Wake 2. Sa ovim potezom, Remedy želi da ispravi to za buduće igre, kao što su Control 2 ili Project Condor, od kojih oba prelaze u produkciju ove godine.

Izuzetak je ovde predstojeći Max Payne 1 & 2 Remake, jer Rockstar poseduje franšizu i objavljivaće naslov.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required


Comments

Najpopularnije vesti nedelje

Exit mobile version