PLAY! ; PLAY! Zine

Dokumentarac – kako su se kalili Fallout 1 i 2

Nije što smo matori gejmeri, ali zaista za mnoge od nas originalne Fallout igre, govorimo o prvom i drugom delu, su i dan danas najbolje što je ovaj serijal dao i ono što zapravo čini Fallout onim što jeste.

Zato vam uvek preporučujemo da, ukoliko ste Fallout upoznali tek sa trojokom ili (ne daj bože) četvorkom, da obavezno date šansu i probate prvi i drugi deo. Možda ste previše mladi i takav koncept igre vam se neće svideti ili će vam delovati (opravdano) apsolutno zastarelo, ali ako date igri šansu upoznaćete jedan neverovatno ambijentalni i bogati svet prepun karakternih likova i uvrnutih lokacija.

Danas pričamo o ovim igrama zato što je portal Eurogamer izbacio zaista sjajan dokumentarac/reportažu o ranim danima čuvenog studija Black Isle Studios, zaslužnog za takve evergrin legende RPG žanra kao što su Fallout 1&2, Icewind Dale 1&2, Baldur’s Gate 1&2 i naravno Planescape: Torment.

U dokumentarcu je Eurogamer uradio posetu studiju Obsidian, koji nastavlja da nosi tradiciju čije je temelje napravio Black Isle. Tu je reporter imao priliku da popriča sa ključnim ljudima iza ovih projekata, Fergusom Urghartom, Leonardom Bojarskim i tvorcem Fallouta, Tim Kejnom (Feargus Urquhart, Leonard Boyarsky, Tim Cain).

Da vas ne davimo previše, izdvojite kad možete pedesetak minuta i pogledajte kako se stvarala magija zvana Fallout.

Subscribe na naš YouTube za uvek najnovije video opise!