PLAY! ; PLAY! Zine

Epic Games izbacio assete za Paragon vredne 12 miliona dolara potpuno besplatno

MOBA Paragon će kao posledica ogromne popularnosti Fortnite: Battle Royale i nemogućnosti daljeg održavanja, biti ugašena u aprilu, kako je najavljeno u januaru od strane kompanije Epic Games.

Kompanija nije želela da sav njen trud bude uzaludan, već je sve assete korišćene u Paragonu, vredne ni manje ni više nego 12 miliona dolara, potpuno besplatno okačila na Unreal Engine Marketplace, tako da ih svako može koristiti.

Što znači da programeri, početnici ili iskusniji, ali i znatno veći studiji, mogu koristiti svaki model heroja, skinove, teksture, animacije, sposobnosti, pa čak i sve audio fajlove, potpuno besplatno. Da ne zaboravimo da spomenemo da tu spadaju i svi elementi koji su se nalazili na mapama.

“Veoma smo uzbuđeni da objavimo da smo 12 miliona dolara vredne assete iz naše akcione MOBA igre, Paragon, pustili na Unreal Engine Marketplace. Oni su svi besplatni za upotrebu na projektima izrađenim u Unreal 4 endžinu bez ikakvih obaveza”, objavili su iz Epica.

Iz kompanije su za 29. mart zakazali strim u kojem će neki od developera objasniti kako na najbolji način iskoristiti sve besplatne assete, a tokom leta će biti objavljeno još više njih. Pozdravljamo ovaj lep potez, bar neku svetlu tačku u gašenju ovog naslova koji nije imao tu sreću ni da izađe iz beta faze.

Subscribe na naš YouTube za uvek najnovije video opise!