PlayStation 5

Greškom otkriveno da se radi na Horizon Zero Dawn 2 za Playstation 5

Jasno je da se sprema nešto specijalno za narednu generaciju Playstation konzole, ali Soni i dalje sve drži pod velom misterije, ili se barem trudi da sve tako bude do zvaničnog predstavljanja.

Zahvaljujući sitnoj grešci koju su načinili developeri iz studija Guerilla Games, otkriveno je da se radi na razvoju drugog dela Horizon Zero Dawn. Na Twitter profilu studija namenjenom ta raspisivanje oglasa za posao, pojavila se objava u kojoj se traži AI programer koji bi radio na novom projektu sa ciljem kreiranja kompleksnih ne-igrivih karaktera(NPC).

Tvit se pojavio i sa heštegom #PS5, ali je ubrzo uklonjen, da bi se kasnije pojavio novi tvit u kojem se nova konzola ne spominje. Ranije je već bilo nekoliko nagoveštaja da se na Horizon Zero Dawn 2 radi, i ovo je još jedan u nizu, s tim što imamo i informaciju da će biti Playstation 5 ekskluziva.

Ekskluzivnost ovog naslova bi bila logična do pre par meseci, ali pošto je u februaru i zvanično potvrđeno da prvi Horizon Zero Dawn izlazi za PC, mnogi su se zapitali šta će biti sa potencijalnim nastavkom. Na ovaj način, Soni verovatno za plan ima da katalog ekskluziva na PS4 konzoli daruje PC igračima, a da nastavke donese samo na PS5 i time privuče nove korisnike.

Zajedno sa Godfall i glasinama oko drugih Playstation 5 igara, Soni priprema izdašnu ponudu ekskluziva, ali se nadamo da neće doći do odlaganja lansiranja konzole, jer bi time i igre bile odložene.

[Screenshot] Guerrilla Games tweeted out a job post with the #PS5 hashtag before deleting and re-tweeting anew, suggesting again that Horizon 2 will be a next-gen only game from PS5

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top