PC

Egzoskelet iz Death Stranding već nalazi primenu i u stvarnom svetu?

Malo ko je očekivao da će radnja i priča iz igre Death Stranding postati toliko relevantna u stvarnom svetu. Kao i u ovoj igri Hidea Kojime, ljudi su zatvoreni u svojim domovima, a i politička slika nije preterano različita.

Još jedan pokazatelj da je budućnost iz Death Stranding već stigla je kineska kompanija koja se bavi dostavom hrane – Ele.me. Ova kompanija je započela testiranje egzoskeleta koji za cilj ima da zaposlenima olakša raznošenje paketa tako što omogućava odjednom ponesu više robe i samim tim teži tovar bez dodatnog opterećenja.

Ne znamo da li su iz ove kompanije upoznati sa Death Stranding, ali egzoskelet koji testiraju izuzetno podseća na onaj iz igre, sa tovarom koji po težini premašuje fizičke sposobnosti čoveka i poređan je u visinu.

Kako navodi SixthTone, egzoskelet omogućava nošenje tereta do 50 kilograma težine bez ikakvog problema, i to kako na ravnom terenu tako i na stepenicama, ali nije poznato da li je testiranje izvršeno na istom terenu po kojem se protagonista Sem kreće u igri.

Ovaj egzoskelet i odlikuje nezgrapno kretanje, koje je na neki način usporeno, a pošto se radi o ranoj verziji, verovatno će kreatori napraviti još bolju i snažniju verziju, verniju onoj iz Death Standing. O upotrebi egzoskeleta se govori od ranije, i vrlo je verovatno da će ući u masovnu upotrebu u raznim granama industrije, pre svega kako bi pomogli starijim radnicima tokom obavljanja poslova u fabrikama.

Igrači na Playstation 4 konzoli su već imali prilike da iskuse muke kroz oči protagoniste, dok će to oni na PC-u doživeti 14. jula., što je pomereni datum izlaska.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top