PC

Jedna od najinteresantnijih igara sa PS3, El Shaddai: Ascension of the Metatron, stiže uskoro na Steam

Korisnici kompjutera definitivno imaju razloga za slavlje prethodnih dana, ali ne stižu samo veliki Sonijevi hitovi na PC. El Shaddai je kultni klasik koji je izašao još 2011. godine za PS3 i Xbox 360, a uskoro će biti i dostupan na Steam platformi. U saopštenju za medije, dobili smo i prve skrinšotove, a više informacija o izdanju za Steam dobićemo u narednom periodu. 

Igru je pravio veoma talentovani Ignition Tokyo studio koji vodi legendarni Savaki Takejasu koji je radio na igrama poput Devil May Cry, Okami, Fatal Frame i mnogim drugim. El Shaddai prati hebrejsku legendu o apokalipsi i spada u žanr akcionih igara. Barem je tako klasifikovana kad je izašla. Ovo je možda malo previše slobodna klasifikacija igre, jer iako se koncentriše uglavnom na akciju, u ovoj igri ćete doživeti elemente i mehanike iz makar nekoliko žanrova. Glavnog protagonistu Enoha, vodićete kroz 2D i 3D okruženja, u jednom momentu ćete biti u fluidnoj i energičnoj tuči, u drugom ćete voziti motor, platformisati kao da se radi o nekoj igri iz Mario serijala ili rešavati zagonetke koje počinju jednostavno ali se vrlo brzo pretvaraju u solidne izazove. Takejasu je prokometarisao da gejmeri već godinama traže port za PC tako da mu je drago što će se igra pojaviti uskoro na Steam-u.

Ako volite da igrate igre koju ne liče ni na jednu koju ste do sada probali, El Shaddai: Ascension of the Metatron će vam sigurno pružiti specijalan užitak. Iako je igra stara 10 godina, i možda su neki elementi malo zastareli, teško da ćete naći ovakav stil u modernim izdanjima. Muzika je odlična, a stil i grafika su nešto što morati lično doživeti. Igra nije prviše dugačka i možete je završiti za oko 8-10 sati. Da nostalgija bude još veća, pogledajte slike iz igre u nastavku, a možete i da vidite kako igra izgleda u pokretu na trejleru sa E3 događaja iz 2011. 

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top