Nintendo Switch

Monster Hunter Rise će se više koncentrisati na priču od prethodnih igara iz serijala

Capcom-ova formula za lov na ogromna čudovišta doživela je vrhunac sa Monster Hunter World igrom, a kompanija želi da nastavi evoluciju i sa Monster Hunter Rise. Ove dve igra imaju vrlo drugačije stilove a sledeći naslov u serijalu više podseća na igre koje su izlazile na portabl konzolama. Igrači možda misle da je ovo povratak u harkor vode i vremena kada ste trebali biblije da pročitate, kako bi se upoznali sa svim sadržajima i mogućnostima u igri, ali demo koji je skoro izašao nas je uverio u suprotno. Nova igra dolazi sa dosta sitnih poboljšanja i deluje dosta pristupačnije. Hilovanje u igri je mnogo jednostavnije a razna stvorenja u svakom lovu na zveri daju dugoročne bonuse.

Kreatori su u intervjuu za gejming medije objasnili da je Rise početak nove ere i da su se fokusirali na prenosivost i mogućnost da igrate kad god to želite. Prema njima svaki novi naslov donosi novi koncept. Iako je Switch konzola daleko jača od 3DS i PSP portabl konzola opet dolazi sa svojim nedostatcima a studio tvrdi da nikakvi novi sadržaji nisu odstranjeni iz igre zbog njenih ograničenja. Iako izgleda jednostavnije od modernih igara Monster Hunter Rise je brz i fluidan i verovatno će biti zabavan i na jačem hardveru, a najavljeno je da dolazi i za PC početkom 2022. Grafika u igri je urađena u japanskom stilu, a to nismo videli još od Monster Hunter Portable 3rd koji je izašao samo za japansko tržište.

Vaša nova baza biće selo Kimura koje će biti centar interesantnih noviteta a na Nintendo Direct događaju smo mogli da vidimo i novi tip misija pod nazivom Rampages. Monsteri u ovim misijama dolaze na vaša vrata a vaš zadatak je da odbranite selo zajedno sa stanovnicima. Napad će predvoditi apeks čudovišta koja će biti najača u hordi i sa kojima ćete se boriti na kraju napada. Iako su monsteri glavni karakteri u ovom serijalu, lik koga vi vodite neće više biti neki lovac iz nepoznatih krajeva već stanovnih Kamura sela koji je tu odrastao, koji ima lične uloge u priči, veze, odnose i slično. Stanovnici imaju realna imena a vaš karakter bi trebao veći deo njih da poznaje. Osećaj zajednice vas povezuje sa ovakvom lokacijom i budi želju da zaštitite one do kojih vam je stalo, što je malo drugačiji ton od onog koje smo iskusili u Monster Hunter World.

Monster Hunter Rise je mešavina nove intimne priče i starih tradicija iz prethodnih igara. Serijal se vraća na portabl konzole i ponovo ćete moći da igrate Monster Hunter naslov u pokretu od 26. marta na Switch-u. PC verzija je potvrđena i pojaviće se negde tokom 2022. godine.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top