PlayStation 5

Zaboravite ekskluzive, Playstation 5 se može koristiti za rudarenje kriptovaluta

Playstation 5 konzola, kao i većina ostalih, osmišljena je u svrhu igranja video igara, bez mnogo okolišanja, ali su određeni hakeri aktivirali konzolu u svrhu rudarenja kriptovaluta.

Rudarenje različitih digitalnih valuta rastući je trend, sa pokušajima da se svako parče hardvera aktivira u tu svrhu. Na internetu je počela da kruži fotografija koja prikazuje da je grupa kineskih hakera zaobišla ograničenje hardvera i omogućila da se hardver Playstation 5 konzole koristi za rudarenje.

Sa moćnim procesorom i grafičkom proizvođača AMD, PS5 nudi odlične performanse u vidu 98,76 MH/s, što je u suštini brzina kojom se mining kriptovaluta odvija uz potrošnju od oko 211W. Ove performanse su dosta više od AMD 5700XT grafike, u čijem se rangu nalazi ona kod PS5, tako da postoji mogućnost da je konzola overklokovana ili je jednostavno neko lažirao podatke.

Ovo može predstaviti dodatni problem za već postojeću nestašicu konzola koja je oštetila mnoge, i neće se uskoro završiti. Članovi PC zajednice već znaju o čemu se radi, pošto su godinama unazad svedoci nedostatka grafičkih kartica zbog majnovanja, a Nvidia tek sada radi na specijalnom čipu koji je predviđen samo za tu svrhu.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top