PlayStation 4

Naughty Dog studio ima problema sa razvijanjem više igara u isto vreme

Jedan od predsednika Naughty Dog studija je izjavio u intervjuu za gejming medije, da i pored toga što developeri imaju nekoliko projekata na kojima rade, tim uspeva najviše da se posveti samo jednom od njih. Studio se i dalje muči da u potpunosti primeni strategiju za razvijanje više projekata, a neki naslovi pate zbog toga, i zaglavljeni su u fazi predprodukcije. Kompanija je prvi put pokušala da implementira model biznisa sa više projekata kada su završili rad na Uncharted 2: Among Thieves naslovu 2009. godine.

Tada su Brus Strejli i Nil Drakman kreirali još jedan tim, koji je radio na The Last of Us igri, dok se u isto vreme razvijao treći nastavak Uncharted serijala. Od samog početka, timovi nisu uspeli da održe dve kompletne produkcije, i uglavnom bi jedan projekat počeo da preuzima prioritet i izvlači resurse iz drugog, a sa istom situacijom se studio i dan danas bori. Kao i mnogim velikim razvojnim studijima, Naughty Dog-u je potrebno sve više vremena da proizvede velike gejming hitove i blokbastere, kako se povećavaju resursi potrebni za kreiranje igara. The Last of Us 2 je izašao 2020. godine, što je sedam godina nakon originala. Poređenja radi, studio je izbacio tri Uncharted igre u periodu od 2007. do 2011.

Prema izveštajima, Naughty Dog trenutno radi na multiplejer igri, koja verovatno ima veze sa The Last of Us 2 naslovom, i sa nezavisnim studio kako bi napravili rimejk originalnog Last of Us za PS5 konzole. Predstavnici studija su takođe dodali da nove ideje i projekti, uglavnom dolaze iz tima, tako da će se u budućnosti više koncentrisati na nove igre, a ne na besomučne nastavke. Studio definitivno želi da ljudi rade na nečemu što ih kreativno motiviše, i da se usmere ka tome.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top