PlayStation 5

Playstation 5 dominira i pored nestašice – do sada prodato 7,8 miliona konzola

Playstation 5 zapravo ima odličan start. I više nego dobar ako pitate Sony.

Ova konzola najnovije generacije se pojavila sa dosta ograničenom dostupnošću, mahom izazvane zbog zastoja u proizvodnji povezanog sa pandemijom korona virusa i nedostatka komponenti. Nestašica je dovela do haosa u čitavom svetu, sa nemilosrdnim preprodavcima koji su prodavali PS5 na sajtovima kao što je eBay i po četvorocifrenoj sumi.

Sada, sa najnovijim finansijskim izveštajem kompanije Sony, otkriveno je da se Playstation 5 u prethodnim mesecima, praćeno izlaskom sredinom novembra, prodavao odlično i značajno bolje u odnosu na prošlogeneracijski Playstation 4.

Do sada je prodato 7,8 miliona Playstation 5 uređaja, što je povećanje od 3,3 miliona u odnosu na izveštaj sa kraja 2020. godine kada je objavljeno da je prodato 4,5 milki PS5 konzola. Gotovo očekivano, pored odlične prodaje Playstation 5 konzole i PS4 nastavlja da se prodaje, pošto je Sony objavio da je proteklog kvartala prodato još milion ovih konzola.

Sony već ima odličan zalet, koji će održati u narednim mesecima i pored nestašice koja bi se trebala povući u narednim mesecima. Odlična zarada za japansku kompaniju znači dalja ulaganja u sadržaj, što se ogleda u ekskluzivama, kojih će prema rečima šefa Playstation brenda biti više nego ikada pre.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top