PC

Epic Games oduševljen što se na Steam Deck mogu instalirati druge platforme

Valve je najavio svoju verziju prenosivog računara i stilu Switch konzole, koji će biti baziran na Linux SteamOS-u i omogućiće korisnicima pristup biblioteci igara koju poseduju na Steam platformi.

Međutim, iza toga stoji zanimljiva odluka da Steam Deck ne bude “zatvoren” po pitanju svog operativnog sistema, već ide open platform putem, što znači da će na ovom računaru biti moguće instalirati druge operativne sisteme, pa čak i druge platforme za distribuciju video igara.

Ova informacija oduševila je rivala kompanije Valve, Epic Games, čiji je direktor izjavio kako je načinjena odlična odluka time što je dopuštena instalacija drugih platformi i sistema.

Valve najverovatnije ima neku drugu ideju kada se radi o otvorenom tipu Steam Deck “konzole”, ali ovo će svakako doprineti da i Epic Games Store ima nekog benefit u vidu novog broja korisnika.

Epic Games Store važi za najvećeg rivala Steamu, ali mi bismo više koristi imali kada bi na Steam Deck ubacili Microsoft Store i odlični Xbox Game Pass pretplatnički paket, daleko bolje i jeftinije kod računara koji košta 400+ dolara.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top