Nintendo Switch

Nemački sud presudio – Nintendo mora da produži period za povraćaj novca

Igrači su do sada mogli da otkažu pre-orders samo nedelju dana pre izlaska igre, da bi bili kvalifikovani za povraćaj novca, ali nova odluka suda će naterati Nintendo da produži digitalne refundacije sve do izlaska igre. Norveška i Nemačka uprava za zaštitu potrošača je već tužila Nintendo sudu, tvrdeći da su prekršili zakone o potrošačima, ali je prošle godine sudija frankfurtskog suda odlučio da je sve legalno.

Nakon toga, uložena je žalba na odluku i slučaj je poslat Višem regionalnom sudu u Frankfurtu, koji je ukinuo prethodnu presudu. Sudije su istakle da do momenta dok ne aktiviraju digitalnu igru, ovaj proizvod je bezvredan za kupca, tako da se transakcija praktično nije ni desila.

Žalba je usvojena i Nintendo će morati da promeni svoju politiku poslovanja, a u nemačkim i norveškim digitalnim prodavnicama su već napravljene izmene. Da li će Nintendo praviti izmene i u drugim evropskim i svetskim prodavnicama, još se ne zna.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top