Nintendo Switch

PS5 je imao svoj najbolji mesec u Evropi

PlayStation 5 je u aprilu uživao u svom najboljem prodajnom mesecu u godini do sada u Evropi.

To je prema poslednjem izveštaju o tržištu kompanije GSD, koji otkriva da je 289.000 konzola prodato širom Evrope prošlog meseca, što predstavlja pad od 15% u odnosu na mart.

Podaci pokrivaju 10 zemalja kontinentalne Evrope, ali ne uključuju Veliku Britaniju ili Nemačku. Međutim, PS5 je u aprilu takođe imao najbolji mesec prodaje u Velikoj Britaniji.

Nintendo Switch je bila najprodavanija konzola u Evropi sedmi mesec zaredom u aprilu, a pratili su je PS5 i Xbox Series X/S.

Što se tiče softvera, 10,8 miliona igara je prodato širom Evrope u aprilu 2022, što je 24% manje u odnosu na mart.

Podaci o softveru pokrivaju digitalnu prodaju u 30 praćenih zemalja i maloprodajne jedinice u 16 ​​praćenih zemalja.

Lego Star Wars: The Skywalker Saga je bila najprodavanija igra u aprilu, ispred Elden Ring, FIFA 22, Nintendo Switch Sports i Grand Theft Auto 5.

Switch je takođe bila najprodavanija konzola u SAD u aprilu, prema poslednjem mesečnom izveštaju američke kompanije za istraživanje tržišta NPD Group, koji je objavljen prošlog petka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required
Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top