Vesti

Da li nam to stiže nastavak Halo?

Šef box Game Studiosa, Matt Booty je komentarisao je budućnost igre Halo u svetlu problema sa startom igre Halo Infinite, otpuštanja u razvojnom timu 343 Industries i odlaska nekih vrhunskih talenata.

Matt Booty je izjavio Axios-u da je “uveren u rukovodeći tim” koji je trenutno na čelu 343, ali nije potvrdio da li se trenutno razvija nastavak Halo Infinite ili neke nove Halo igre. Ipak, Booty je rekao da “Tim koji nas je doveo dovde verovatno nije isti tim koji će nas odvesti dalje.

343 je bio pogođen širim otpuštanjima u Microsoftu ranije ove godine, kao i mnoge firme u IT i Gejming industriji. Pored toga, vrhunski talenti poput Josepha Statena, Franka O’Connora, Bonnie Ross, Davida Ellisa i drugih napustili su kompaniju.

Takođe, tokom intervjua, Booty je istakao The Master Chief Collection kao primer “kvalitetne” Halo igre. Rekao je da ljudi treba da znaju da “osnovni tim” koji je pomogao da se ta igra popravi sada “radi veći deo posla na Halo-u”.

Halo: The Master Chief Collection je 2014. godine infamno lansirana sa brojnim problemima. 343 je postepeno poboljšavao i unapređivao iskustvo, i igra je danas svakako u mnogo boljem stanju sa aktivnom igračkom populacijom, novim mapama i redovnim osvežavanjem plejlisti.

Na kraju, Booty je pitan da li se trenutno radi na novoj Halo igri, ali je odbio da da odgovor na to pitanje. Međutim, rekao je da će 343 nastaviti da radi na Halo-u u budućnosti – što nije iznenađenje – i Axios je izvestio da je priznao da “spoljni” studiji takođe mogu sarađivati sa 343.

To ne bi bilo iznenađenje, jer 343 već sarađuje sa raznim spoljnim studijima kako bi razvijali Halo sadržaj zajedno sa internim timom u Microsoftu. Međutim, veće pitanje može biti da li bi spoljni studio mogao preuzeti vođstvo i razviti sopstvenu Halo igru. Booty je takođe razmatrao mogućnost da studio iz Activisiona napravi Halo igru ukoliko se Microsoftova spajanje sa Activision Blizzard-om ostvari, i rekao je da to verovatno ne bi bio odluka koju bi doneo Microsoft. Umesto toga, same razvojne ekipe bi donele tu odluku, rekao je Booty.

Halo Infinite Season 4 kreće 20. juna i donosi novi sistem napredovanja u karijeri, režim Infekcija, više novih mapa i dodatnu opremu. Što je itekako uzbudljivo igračima.

Šta vi mislite, da li će doći do novog Halo nastavka? Da li je uopšte potreban?

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top