Vesti

Skyrim x Star Wars – zaigrajte sa StarWars blasterima

Za one koji vole kombinaciju fantastike i naučne fantastike, postoji novi mode za Skyrim koji dodaje lasere iz Star Warsa, omogućavajući fanovima da u Tamrielu dožive malo George Lucasovog univerzuma. Teško je preterati koliko je bio uticajan The Elder Scrolls 5, posebno u RPG žanru. Iako je igra već starija, jer je prvobitno objavljena 2011. godine, njen uticaj na AAA gaming industriju i danas se oseća.

Kada je reč o franšizama video igara, moguće je spojiti dva ili više svetova kako bi se formirala neka vrsta “super igre”. Capcom je poznat po izdavanju crossovera, kombinujući više naslova iz svog kataloga. Kao takva, “mode zajednica” takođe je zainteresovana za transformisanje igara poput Skyrima dodavanjem elemenata drugih pop kultura.

Nedavni primer dolazi od korisnika Nexus Mods-a po imenu Kittytail, čiji Skyrim mod “Lasers (Magicka Blasters)” donosi malo Star Wars-a u TES5. U osnovi, dodaje pištolje iz legendarnog naučnofantastičnog serijala, omogućavajući fanovima Bethesdinog RPG-a da malo “pew pew-uju” kada se umore od mačeva i magije. 

Modifikacija dolazi sa ukupno osam laserskih pištolja, koji se mogu izraditi na kovačnici. Tu je i video koji daje kratak pregled Star Wars oružja u akciji, sa prepoznatljivim sjajem svakog projektila koji zaista prodaje ideju. U opisu se navodi da postoje jednoručni i dvoručni pištolji, pri čemu dvoručni koristi veštinu lukostrela.

Ovo nije prvi put da se Star Wars susreće sa Skyrimom. Bilo je nekoliko prilika u kojima su se ova dva sveta spojila. Očigledno je da postoji nešto u dodavanju naučnofantastičnih elemenata u visokofantastično okruženje. Naravno, tokom proteklih 11 godina, mnogi modderi su eksperimentisali sa formatom Elder Scrolls serijala, pretvarajući ovaj slavni serijal u potpuno drugačije iskustvo, što je verovatno razlog zašto je Skyrim i dalje tako popularan čak i nakon toliko vremena.

Kako bismo dobili ideju koliko je igra danas voljena, Skyrim je nedavno dostigao 60 miliona prodatih kopija, pokazujući da novi igrači i dalje žele da iskuse rad Bethesda-e. Zaista je fenomenalno pomisliti da naslov koji je obuhvatio tri generacije konzola još uvek uživa ogromnu popularnost. Biće interesantno videti da li će The Elder Scrolls 6 moći da se pohvali takvim nasleđem i dostigne slavu svog prethodnika

The Elder Scrolls 5: Skyrim – Anniversary Edition je sada dostupan za PC, PS4, PS5, Switch, Xbox One i Xbox Series X/S.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top