Vesti

Kad možemo očekivati Star Wars: Eclipse?

Star Wars Eclipse ima planirani datum izlaska 2026. godine, kako je izvestio ugledni insajder iz industrije u sredu. Eclipse je jedan od nekoliko projekata zasnovanih na neverovatnoj franšizi Lucasfilma koji su otkriveni neposredno pred istek desetogodišnje ekskluzivne licence EA za izradu Star Wars igara.

Najavljena u decembru 2021. godine na The Game Awards, Star Wars Eclipse je sledeća igra od developera koji su stvorili Fahrenheit, Heavy Rain i Detroit: Become Human. Smeštena u doba Velike Republike neposredno pre događaja originalne filmske trilogije, igra navodno ima priču sa više mogućih putanja i likova, slično kao prethodni naslovi iz Quantic Dreama. Međutim, Star Wars Eclipse navodno ima ozbiljne probleme u razvoju od samog početka.

Ti problemi i dalje traju, kako izveštava poznati insajder industrije Tom Henderson, pozivajući se na iste izvore koji su prethodno otkrili akviziciju NetEase-a nad Quantic Dreamom pre nego što je ta transakcija zvanično objavljena u avgustu 2022. godine. S obzirom na takvo stanje stvari, moguće je da se izlazak Star Wars Eclipse-a pomera nakon 2026, prema istom izvoru. Ali čak i ako projekat uspe da se uklopi u okvirni vremenski prozor izlaska, verovatno će biti poslednja od trenutno najavljenih Star Wars igara koja će stići do prodavnica.

Radno okruženje i njegov uticaj na razvoj ove igre

Napori developera da prošire i razviju Star Wars Eclipse su široko pripisani toksičnom radnom okruženju i reputaciji Quantic Dreama proizašloj iz tužbe za zlostavljanje na radnom mestu, koju je studio ranije nazvao kampanjom blaćenja, a koju je francuski sud poništio u žalbenom postupku 2021. godine. Tužbi su prethodila izveštavanja o neprijateljskim uslovima na radu u Quantic Dreamu od strane Le Monde-a, Mediapart-a i Canard PC-a. Developer je kasnije tužio Le Monde i Mediapart zbog klevete, pri čemu je pobedio u prvom slučaju, ali izgubio u drugom.

Star Wars Eclipse nije jedina igra zasnovana na naučnofantastičnoj franšizi koja se trenutno suočava sa problemima u razvoju; i dugo očekivani remaster Star Wars: Knights of the Old Republic se nalazi u sličnoj situaciji, nakon što je prošlog leta promenio developere zbog negativnih povratnih informacija od strane Sony-ja, koji je prethodno pregovarao o privremenoj ekskluzivnosti igre za PS5 sa Embracer Group-om. Popularna MMORPG igra Star Wars: The Old Republic takođe se suočava sa problemima, s obzirom na to da je proizvođač Ultima Online, Broadsword, preuzeo podršku za tu igru baš u trenutku kada je BioWare bio suočen sa otpuštanjima ranije ovog meseca.

Star Wars Eclipse se trenutno nalazi u razvoju i to je sve što se zasigurno zna.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top