PC

Microsoft je planirao da kupi Square Enix, kreatora Final Fantasy franšize

FOTO: Square Enix

Još jedna od potencijalnih akvizicija Microsofta koja je razmatrana je Square Enix, izdavač Final Fantasy franšize. Prema dokumentima objavljenim tokom borbe Xbox vlasnika protiv FTCa, 2019. godine, pre nego što je krenuo na Activision Blizzard, Microsoft je razmatrao akviziciju kompanije Square Enix i njegovog odeljenja zapadnih studija.

Ova potencijalna ponuda, koju je Microsoft nazvao ‘Projekat Phoenix’, bila je motivisana željom da se poveća uticaj Xboxa na azijskim tržištima i stekne najveće franšize kompanije. Microsoft je takođe bio motivisan “robustnim” portfoliom mobilnih igara u japanskoj firmi, za koje je verovao da bi mogle pomoći u usvajanju Game Passa na prenosivim uređajima.

Međutim, interes za akviziciju Square Enixa očigledno nije napredovao. Prema Microsoftovim dokumentima, njegov proces filtriranja uključivao je uklanjanje studija koji nisu ispunjavali određene kriterijume.

Jedan od eksponata prikazanih tokom ovonedeljnog slučaja FTC v Microsoft na saveznom sudu bio je spisak od oko 100 razvojnih developera i izdavača koji bi mogli biti potencijalni kandidati za akviziciju. Ceo spisak uključuje takve studije kao što su Bloober Team, CD Projekt Red, Level-5, Harmonix i From Software. 17 kompanija koje su se našle na kratkoj listi Microsoft-a uključuju Sega, Bungie i IO Interactive, kao i Housemarque, Remedy Entertainment, Crytek i Paradox Interactive.

Microsoft je izgleda baš široke ruke

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required
Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top