Vesti

Sims 5 će možda biti besplatan

Novi glasine sugerišu da će nadolazeći dugoočekivani naslov Maxisa, The Sims 5, biti besplatan pri izlasku. The Sims 4 postao je besplatan prošle godine i čini se da je ta promena u poslovnom modelu bila dovoljno uspešna da se primeni i na nastavak.

Trenutno se malo zna o The Sims 5, osim koda imena: Projekat Rene. Maxis je kroz seriju video snimaka bacao naznake o nastavku, obično najavljujući ga uz ekspanzione pakete za The Sims 4. Projekat Rene je prvi put otkriven krajem 2022. godine, otprilike u vreme kada je The Sims 4 postao besplatan, a ažuriranja su bila sporadična najviše. Maxis je igračima dao vrlo kratak uvid u igranje nove igre, ali se čini da je još uvek u vrlo ranom razvojnom stadijumu.

Kako je prvi preneo PCGamesN, oglas za posao objavljen na internetu sugeriše da će The Sims 5 biti besplatan naslov. Uloga, šef monetizacije i tržišta na projektu Rene, naziva igru “besplatnom za ulazak”, što takođe nagoveštava mogućnost ekspanzionih paketa. Ovo neće iznenaditi one koji su ikada igrali Sims igru. Sims igre imaju dugu istoriju ekspanzionih paketa koja seže još od originalne igre i oni i danas čine ključni deo poslovnog modela. Međutim, The Sims 5 koji je besplatan pri izlasku bio bi potpuno novi teritorijum za franšizu, i biće zanimljivo videti da li će se ova glasina ostvariti.

U današnjem dobu gejminga, naslovi sa uslugom uživo postaju sve češći, a glavna briga obožavatelja The Sims franšize je da su mnoge visokoprofilne igre sa uslugom uživo često brzo zatvorene nakon izlaska. Međutim, The Sims je poseban slučaj, i zbog toga igrači ne trebaju da brinu. Sa stalnim dodacima za svaku igru u franšizi, The Sims naslovi su praktično napisali šemu za poslovni model sa uslugom uživo. Na neki način, već godinama pružaju uslugu uživo, ali to nije sprečilo Maxis da podržava svaki naslov tokom mnogo godina. Ne bi trebalo biti odstupanja od toga ni sa The Sims 5. Na prvi pogled, jedina razlika za igrače biće cena pri izlasku, a to je dobra stvar.

Iako je svaka vest o The Sims 5 uzbudljiva, važno je zapamtiti da The Sims 4 još uvek nije završen. Nedavno je The Sims 4 predstavio ekspanzivni paket Konjički ranč, donoseći jednu od najtraženijih funkcija od strane obožavatelja u igru. Maxis nije potvrdio kada će razvoj sadržaja za The Sims 4 konačno završiti, ali s obzirom da je nastavak još uvek daleko i da se DLC-i i dalje dobro prodaju, gotovo sigurno neće biti uskoro. Igrači koji su nesigurni da li da isprobaju The Sims 4 svakako bi trebali da je isprobaju, s obzirom na to da je besplatan i ima još mnogo toga da ponudi.

The Sims 5 je u razvoju i nadamo se da će što pre ugledati svetlost dana..

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top