PC

Square Enix donosi još remastera zahvaljujući uspehu Pixel izdanja

Square Enix razmatra svoje planove za remasterizaciju starih naslova.

Govoreći nedavno kao deo 43. godišnjeg sastanka akcionara kompanije, odbor Square-a je upitan o planovima kompanije da remasterizuje neke od svojih starijih naslova nakon uspeha Final Fantasy Pixel Remaster, koji je objavljen ranije ove godine.

“Final Fantasy I-VI Pixel Remaster je dobro primljen. Da li postoje planovi za remasterizaciju drugih prošlih naslova? Lično, voleo bih da igram Xenogears,” upitao je jedan akcionar.

Član odbora Square je odgovorio: “Uzdržaćemo se od deljenja informacija o novim naslovima, ali razmatramo razne ideje unutar kompanije i nadamo se da ćete se radovati predstojećim najavama.”

Square-u je takođe postavljeno pitanje zašto kompanija ima “duže pauze između izdanja igara od svojih kolega” i kakve su misli odbora o planiranom rasporedu izdavanja za predstojeće glavne naslove.

“Uzdržaću se od govora u specifikacijama, ali ću reći da verujemo da će jačanje naše interne organizacije za razvoj biti od koristi jer težina razvoja glavnih naslova postaje izuzetno visoka, što takođe ima implikacije na vreme razvoja.

U 2023. godini do sada, Square Enix je objavio Forspoken, Theatrhythm Final Bar Line, Octopath Traveler 1, Paranormasight: The Seven Mysteries of Honjo i Final Fantasy 16.

Dragon Quest: The Adventure of Dai – Infinity Strash, Star Ocean: The Second Story R i Dragon Quest Monsters: The Dark Prince su planirani za objavljivanje kasnije, a sledeći unos u trilogiji Final Fantasy 7 Remake, Final Fantasy 7 Rebirth, treba da bude objavljen početkom 2024. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required
Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top